Tartinki z krewetkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tartinki z krewetkami

Autor: Angie

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

200 gramów

4 łyżki

2 łyżki

250 gramów

1 pęczek

1 opakowanie

1 opakowanie

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pumpernikiel kroimy na małe kawałki lub foremkami do ciastek wykrawamy dowolne kształty. Twarożek łączymy z jogurtem i łyżką pasty kawiorowej. Dodajemy przyprawe Knorr pietruszka w kostce. Dokładnie mieszamy. Najlepiej użyć do tego blendera, by całość miała konsystencję gęstej pasty. Doprawiamy solą i pieprzem. Twarożek przekładamy do szprycy i za jej pomocą wyciskamy serek na pumpernikiel.

Krok 2

Krewetki sparzamy gorąca wodą, suszymy i po jednej kładziemy na kanapeczkę.Ozdabiamy pokrojonymi na ćwiartki pomidorkami, oliwkami i koperkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tartinki z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tartinki z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tartinki z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tartinki z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tartinki z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tartinki z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tartinki z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tartinki z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej