Tartinki z krewetkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tartinki z krewetkami

Autor: Angie

ratingratingratingratingrating

1

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

200 gramów

4 łyżki

2 łyżki

250 gramów

1 pęczek

1 opakowanie

1 opakowanie

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pumpernikiel kroimy na małe kawałki lub foremkami do ciastek wykrawamy dowolne kształty. Twarożek łączymy z jogurtem i łyżką pasty kawiorowej. Dodajemy przyprawe Knorr pietruszka w kostce. Dokładnie mieszamy. Najlepiej użyć do tego blendera, by całość miała konsystencję gęstej pasty. Doprawiamy solą i pieprzem. Twarożek przekładamy do szprycy i za jej pomocą wyciskamy serek na pumpernikiel.

Krok 2

Krewetki sparzamy gorąca wodą, suszymy i po jednej kładziemy na kanapeczkę.Ozdabiamy pokrojonymi na ćwiartki pomidorkami, oliwkami i koperkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tartinki z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tartinki z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tartinki z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tartinki z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tartinki z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tartinki z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tartinki z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tartinki z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Krewetki czosnkowe
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej