
Składniki
1 opakowanie
200 gramów
4 łyżki
2 łyżki
250 gramów
1 pęczek
1 opakowanie
1 opakowanie
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pumpernikiel kroimy na małe kawałki lub foremkami do ciastek wykrawamy dowolne kształty. Twarożek łączymy z jogurtem i łyżką pasty kawiorowej. Dodajemy przyprawe Knorr pietruszka w kostce. Dokładnie mieszamy. Najlepiej użyć do tego blendera, by całość miała konsystencję gęstej pasty. Doprawiamy solą i pieprzem. Twarożek przekładamy do szprycy i za jej pomocą wyciskamy serek na pumpernikiel.
Krok 2
Krewetki sparzamy gorąca wodą, suszymy i po jednej kładziemy na kanapeczkę.Ozdabiamy pokrojonymi na ćwiartki pomidorkami, oliwkami i koperkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej















