
Składniki
1 opakowanie
200 gramów
4 łyżki
2 łyżki
250 gramów
1 pęczek
1 opakowanie
1 opakowanie
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pumpernikiel kroimy na małe kawałki lub foremkami do ciastek wykrawamy dowolne kształty. Twarożek łączymy z jogurtem i łyżką pasty kawiorowej. Dodajemy przyprawe Knorr pietruszka w kostce. Dokładnie mieszamy. Najlepiej użyć do tego blendera, by całość miała konsystencję gęstej pasty. Doprawiamy solą i pieprzem. Twarożek przekładamy do szprycy i za jej pomocą wyciskamy serek na pumpernikiel.
Krok 2
Krewetki sparzamy gorąca wodą, suszymy i po jednej kładziemy na kanapeczkę.Ozdabiamy pokrojonymi na ćwiartki pomidorkami, oliwkami i koperkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej