Sałatka wiosenna z awokado przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka wiosenna z awokado

Autor: Viena1

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 łyżka

1 sztuka

50 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokroić awokado na cienkie plasterki. Natrzeć delikatnie sokiem z cytryny i drobiną oleju z orzechów włoskich, tak aby nie zbrązowiały.

Krok 2

Na talerzu ułożyć ukolę i sałatę. Na wierzchu poukładać plastry awokado, cząstki pomarańczy i posypać pestkami.

Krok 3

Wszystkie składniki sosu wlać do szklanki i dobrze wymieszać. Podać sos w osobnym naczyniu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka wiosenna z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka wiosenna z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka wiosenna z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka wiosenna z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka wiosenna z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka wiosenna z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka wiosenna z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka wiosenna z awokado - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej