Sałatka wiosenna z awokado przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka wiosenna z awokado

Autor: Viena1

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 łyżka

1 sztuka

50 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokroić awokado na cienkie plasterki. Natrzeć delikatnie sokiem z cytryny i drobiną oleju z orzechów włoskich, tak aby nie zbrązowiały.

Krok 2

Na talerzu ułożyć ukolę i sałatę. Na wierzchu poukładać plastry awokado, cząstki pomarańczy i posypać pestkami.

Krok 3

Wszystkie składniki sosu wlać do szklanki i dobrze wymieszać. Podać sos w osobnym naczyniu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka wiosenna z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka wiosenna z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka wiosenna z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka wiosenna z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka wiosenna z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka wiosenna z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka wiosenna z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka wiosenna z awokado - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej