
Składniki
2 sztuki
1 łyżka
1 sztuka
50 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokroić awokado na cienkie plasterki. Natrzeć delikatnie sokiem z cytryny i drobiną oleju z orzechów włoskich, tak aby nie zbrązowiały.
Krok 2
Na talerzu ułożyć ukolę i sałatę. Na wierzchu poukładać plastry awokado, cząstki pomarańczy i posypać pestkami.
Krok 3
Wszystkie składniki sosu wlać do szklanki i dobrze wymieszać. Podać sos w osobnym naczyniu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej