Sałatka wiosenna z awokado przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka wiosenna z awokado

Autor: Viena1

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 łyżka

1 sztuka

50 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokroić awokado na cienkie plasterki. Natrzeć delikatnie sokiem z cytryny i drobiną oleju z orzechów włoskich, tak aby nie zbrązowiały.

Krok 2

Na talerzu ułożyć ukolę i sałatę. Na wierzchu poukładać plastry awokado, cząstki pomarańczy i posypać pestkami.

Krok 3

Wszystkie składniki sosu wlać do szklanki i dobrze wymieszać. Podać sos w osobnym naczyniu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka wiosenna z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka wiosenna z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka wiosenna z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka wiosenna z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka wiosenna z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka wiosenna z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka wiosenna z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka wiosenna z awokado - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Królik pieczony
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej