
Składniki
2 sztuki
1 łyżka
1 sztuka
50 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokroić awokado na cienkie plasterki. Natrzeć delikatnie sokiem z cytryny i drobiną oleju z orzechów włoskich, tak aby nie zbrązowiały.
Krok 2
Na talerzu ułożyć ukolę i sałatę. Na wierzchu poukładać plastry awokado, cząstki pomarańczy i posypać pestkami.
Krok 3
Wszystkie składniki sosu wlać do szklanki i dobrze wymieszać. Podać sos w osobnym naczyniu.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej