Sałatka wiosenna z awokado przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka wiosenna z awokado

Autor: Viena1

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 łyżka

1 sztuka

50 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokroić awokado na cienkie plasterki. Natrzeć delikatnie sokiem z cytryny i drobiną oleju z orzechów włoskich, tak aby nie zbrązowiały.

Krok 2

Na talerzu ułożyć ukolę i sałatę. Na wierzchu poukładać plastry awokado, cząstki pomarańczy i posypać pestkami.

Krok 3

Wszystkie składniki sosu wlać do szklanki i dobrze wymieszać. Podać sos w osobnym naczyniu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka wiosenna z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka wiosenna z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka wiosenna z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka wiosenna z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka wiosenna z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka wiosenna z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka wiosenna z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka wiosenna z awokado - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej