
Składniki
2 sztuki
1 łyżka
1 sztuka
50 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokroić awokado na cienkie plasterki. Natrzeć delikatnie sokiem z cytryny i drobiną oleju z orzechów włoskich, tak aby nie zbrązowiały.
Krok 2
Na talerzu ułożyć ukolę i sałatę. Na wierzchu poukładać plastry awokado, cząstki pomarańczy i posypać pestkami.
Krok 3
Wszystkie składniki sosu wlać do szklanki i dobrze wymieszać. Podać sos w osobnym naczyniu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej