Krewetki saganaki przepis – Zobacz na przepisy.pl

Krewetki saganaki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null

null

150 gramów

10 pęczków

10 pęczków

4 sztuki

1 opakowanie

0.25 szklanki

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jedną cebulę oraz czosnek posiekaj, a drugą cebulę pokrój na piórka. Bazylię i natkę również posiekaj.

Krok 2

Na rozgrzaną oliwę wrzuć posiekaną cebulę oraz dwa ząbki czosnku i zeszklij.

Krok 3

Dodaj pomidory, wino, bazylię oraz pieprz i sól. Gotuj, aż połowa sosu odparuje.

Krok 4

Na oliwę wrzuć pozostałą cebulę oraz czosnek i dodaj krewetki. Podsmaż, aby zmieniły kolor.

Krok 5

Do czterech naczyń żaroodpornych rozlej sos, włóż krewetki i fetę pokrojoną na kostki. Zapiekaj, aż ser się zarumieni, a następnie posyp pietruszką.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetki saganaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetki saganaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetki saganaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetki saganaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetki saganaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetki saganaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetki saganaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
10 osób ogląda przepis:
Domowy kisiel malinowy
czas przygotowania
14 min.
stopień trudności

łatwe

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej