Krewetki saganaki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krewetki saganaki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null

null

150 gramów

10 pęczków

10 pęczków

4 sztuki

1 opakowanie

0.25 szklanki

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jedną cebulę oraz czosnek posiekaj, a drugą cebulę pokrój na piórka. Bazylię i natkę również posiekaj.

Krok 2

Na rozgrzaną oliwę wrzuć posiekaną cebulę oraz dwa ząbki czosnku i zeszklij.

Krok 3

Dodaj pomidory, wino, bazylię oraz pieprz i sól. Gotuj, aż połowa sosu odparuje.

Krok 4

Na oliwę wrzuć pozostałą cebulę oraz czosnek i dodaj krewetki. Podsmaż, aby zmieniły kolor.

Krok 5

Do czterech naczyń żaroodpornych rozlej sos, włóż krewetki i fetę pokrojoną na kostki. Zapiekaj, aż ser się zarumieni, a następnie posyp pietruszką.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetki saganaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetki saganaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetki saganaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetki saganaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetki saganaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetki saganaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetki saganaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krewetki saganaki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej