
Składniki
2 sztuki
null
null
150 gramów
10 pęczków
10 pęczków
4 sztuki
1 opakowanie
0.25 szklanki
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jedną cebulę oraz czosnek posiekaj, a drugą cebulę pokrój na piórka. Bazylię i natkę również posiekaj.
Krok 2
Na rozgrzaną oliwę wrzuć posiekaną cebulę oraz dwa ząbki czosnku i zeszklij.
Krok 3
Dodaj pomidory, wino, bazylię oraz pieprz i sól. Gotuj, aż połowa sosu odparuje.
Krok 4
Na oliwę wrzuć pozostałą cebulę oraz czosnek i dodaj krewetki. Podsmaż, aby zmieniły kolor.
Krok 5
Do czterech naczyń żaroodpornych rozlej sos, włóż krewetki i fetę pokrojoną na kostki. Zapiekaj, aż ser się zarumieni, a następnie posyp pietruszką.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej