Krewetki saganaki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krewetki saganaki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null

null

150 gramów

10 pęczków

10 pęczków

4 sztuki

1 opakowanie

0.25 szklanki

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jedną cebulę oraz czosnek posiekaj, a drugą cebulę pokrój na piórka. Bazylię i natkę również posiekaj.

Krok 2

Na rozgrzaną oliwę wrzuć posiekaną cebulę oraz dwa ząbki czosnku i zeszklij.

Krok 3

Dodaj pomidory, wino, bazylię oraz pieprz i sól. Gotuj, aż połowa sosu odparuje.

Krok 4

Na oliwę wrzuć pozostałą cebulę oraz czosnek i dodaj krewetki. Podsmaż, aby zmieniły kolor.

Krok 5

Do czterech naczyń żaroodpornych rozlej sos, włóż krewetki i fetę pokrojoną na kostki. Zapiekaj, aż ser się zarumieni, a następnie posyp pietruszką.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetki saganaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetki saganaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetki saganaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetki saganaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetki saganaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetki saganaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetki saganaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Kutia
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej