Kalmary w sosie własnym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kalmary w sosie własnym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

185 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

68 osób wydrukowało

Pobierz pdf

98 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 sztuka

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kalmary rozmroź. Obierz cebulę i drobno posiekaj.

Kalmary w sosie własnym - Krok 1

Krok 2

Na patelni rozgrzej 6 łyżek oliwy i wrzuć kalmary. Dodaj posiekaną cebulę i smaż jeszcze przez chwilę.

Kalmary w sosie własnym - Krok 2

Krok 3

Dodaj wino.

Kalmary w sosie własnym - Krok 3

Krok 4

Dopraw Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr. Duś wszystko przez 40 minut na małym ogniu.

Kalmary w sosie własnym - Krok 4

Krok 5

Gdy potrawa będzie gotowa dodaj posiekaną natkę pietruszki.

Kalmary w sosie własnym - Krok 5

Krok 6

Możesz podawać z chlebem.

Kalmary w sosie własnym - Krok 6
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kalmary w sosie własnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kalmary w sosie własnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kalmary w sosie własnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kalmary w sosie własnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kalmary w sosie własnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kalmary w sosie własnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kalmary w sosie własnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kalmary w sosie własnym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.

Czytaj więcej

Delikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.

Czytaj więcej