Kalmary w sosie własnym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kalmary w sosie własnym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

190 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

75 osób wydrukowało

Pobierz pdf

118 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 sztuka

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kalmary rozmroź. Obierz cebulę i drobno posiekaj.

Kalmary w sosie własnym - Krok 1

Krok 2

Na patelni rozgrzej 6 łyżek oliwy i wrzuć kalmary. Dodaj posiekaną cebulę i smaż jeszcze przez chwilę.

Kalmary w sosie własnym - Krok 2

Krok 3

Dodaj wino.

Kalmary w sosie własnym - Krok 3

Krok 4

Dopraw Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr. Duś wszystko przez 40 minut na małym ogniu.

Kalmary w sosie własnym - Krok 4

Krok 5

Gdy potrawa będzie gotowa dodaj posiekaną natkę pietruszki.

Kalmary w sosie własnym - Krok 5

Krok 6

Możesz podawać z chlebem.

Kalmary w sosie własnym - Krok 6
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kalmary w sosie własnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kalmary w sosie własnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kalmary w sosie własnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kalmary w sosie własnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kalmary w sosie własnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kalmary w sosie własnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kalmary w sosie własnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kalmary w sosie własnym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej