Kalmary w sosie własnym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kalmary w sosie własnym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

185 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

67 osób wydrukowało

Pobierz pdf

95 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 sztuka

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kalmary rozmroź. Obierz cebulę i drobno posiekaj.

Kalmary w sosie własnym - Krok 1

Krok 2

Na patelni rozgrzej 6 łyżek oliwy i wrzuć kalmary. Dodaj posiekaną cebulę i smaż jeszcze przez chwilę.

Kalmary w sosie własnym - Krok 2

Krok 3

Dodaj wino.

Kalmary w sosie własnym - Krok 3

Krok 4

Dopraw Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr. Duś wszystko przez 40 minut na małym ogniu.

Kalmary w sosie własnym - Krok 4

Krok 5

Gdy potrawa będzie gotowa dodaj posiekaną natkę pietruszki.

Kalmary w sosie własnym - Krok 5

Krok 6

Możesz podawać z chlebem.

Kalmary w sosie własnym - Krok 6
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kalmary w sosie własnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kalmary w sosie własnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kalmary w sosie własnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kalmary w sosie własnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kalmary w sosie własnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kalmary w sosie własnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kalmary w sosie własnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kalmary w sosie własnym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Krewetki z czosnkiem
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej