Pieczarki smażone z chrzanem i grzankami – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smażone pieczarki z grzankami i chrzanem śmietankowym

Autor: jsquoteme

ratingratingratingratingrating

2

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

3 łyżki

4 sztuki

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki płuczemy pod bieżącą wodą i delikatnie osuszamy.

Krok 2

Rozgrzewamy patelnię, dodajemy 2 łyżki masła oraz pieczarki. Smażymy je na średnim ogniu przez około 15 minut (aż się zrumienią ze wszystkich stron). Tuż przed końcem smażenia dodajemy posiekaną w krążki cebulę. Doprawiamy solą i pieprzem - osobiście dodaję dużą szczyptę soli i pieprzu, ponieważ lubię wyrazisty smak pieczarek.

Krok 3

Kromki bułki smarujemy masłem i posypujemy przyprawą do grzanek. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy aż do zarumienienia.

Krok 4

Na talerzu układamy pieczarki, grzanki oraz dużą łyżkę chrzanu śmietankowego. Moim zdaniem najlepiej komponuje się z ostrością przyprawionych pieczarek.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smażone pieczarki z grzankami i chrzanem śmietankowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smażone pieczarki z grzankami i chrzanem śmietankowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smażone pieczarki z grzankami i chrzanem śmietankowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smażone pieczarki z grzankami i chrzanem śmietankowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smażone pieczarki z grzankami i chrzanem śmietankowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smażone pieczarki z grzankami i chrzanem śmietankowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smażone pieczarki z grzankami i chrzanem śmietankowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smażone pieczarki z grzankami i chrzanem śmietankowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej