Pieczarki smażone z chrzanem i grzankami – Zobacz na przepisy.pl

Smażone pieczarki z grzankami i chrzanem śmietankowym

Autor: jsquoteme

ratingratingratingratingrating

2

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

3 łyżki

4 sztuki

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki płuczemy pod bieżącą wodą i delikatnie osuszamy.

Krok 2

Rozgrzewamy patelnię, dodajemy 2 łyżki masła oraz pieczarki. Smażymy je na średnim ogniu przez około 15 minut (aż się zrumienią ze wszystkich stron). Tuż przed końcem smażenia dodajemy posiekaną w krążki cebulę. Doprawiamy solą i pieprzem - osobiście dodaję dużą szczyptę soli i pieprzu, ponieważ lubię wyrazisty smak pieczarek.

Krok 3

Kromki bułki smarujemy masłem i posypujemy przyprawą do grzanek. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy aż do zarumienienia.

Krok 4

Na talerzu układamy pieczarki, grzanki oraz dużą łyżkę chrzanu śmietankowego. Moim zdaniem najlepiej komponuje się z ostrością przyprawionych pieczarek.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smażone pieczarki z grzankami i chrzanem śmietankowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smażone pieczarki z grzankami i chrzanem śmietankowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smażone pieczarki z grzankami i chrzanem śmietankowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smażone pieczarki z grzankami i chrzanem śmietankowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smażone pieczarki z grzankami i chrzanem śmietankowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smażone pieczarki z grzankami i chrzanem śmietankowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smażone pieczarki z grzankami i chrzanem śmietankowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej