Smażone pieczarki z grzankami i chrzanem śmietankowym
łatwe
2 osoby zapisały

Składniki
500 gramów
1 sztuka
3 łyżki
4 sztuki
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pieczarki płuczemy pod bieżącą wodą i delikatnie osuszamy.
Krok 2
Rozgrzewamy patelnię, dodajemy 2 łyżki masła oraz pieczarki. Smażymy je na średnim ogniu przez około 15 minut (aż się zrumienią ze wszystkich stron). Tuż przed końcem smażenia dodajemy posiekaną w krążki cebulę. Doprawiamy solą i pieprzem - osobiście dodaję dużą szczyptę soli i pieprzu, ponieważ lubię wyrazisty smak pieczarek.
Krok 3
Kromki bułki smarujemy masłem i posypujemy przyprawą do grzanek. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy aż do zarumienienia.
Krok 4
Na talerzu układamy pieczarki, grzanki oraz dużą łyżkę chrzanu śmietankowego. Moim zdaniem najlepiej komponuje się z ostrością przyprawionych pieczarek.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej