
Składniki
1 sztuka
3 sztuki
1 sztuka
2 sztuki
250
200 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bulionetkę Knorr rozprowadź w 200 mililitrach wody. Zagotuj do momentu, gdy wszystko się połączy.

Krok 2
Ugotuj jajka na twardo. W międzyczasie pokrój czosnek oraz cebulę, i podsmaż na złotobrązowo na oliwie (wykorzystaj całą oliwę).

Krok 3
Pietruszkę i jajka drobno posiekaj. Dodaj do cebuli i czosnku.

Krok 4
Przełóż do moździerza.

Krok 5
Wszystko mocno utrzyj. Jeśli nie masz moździerza, wykorzystaj mikser.

Krok 6
Dolewaj bulion do czasu, gdy sos uzyska właściwą konsystencję.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Bulionetka drobiowa Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuWyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.
Czytaj więcejBez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Salsa verde
Tapas to ogólna nazwa hiszpańskich szybkich przekąsek. Na półwyspie Iberyjski znane są setki rodzajów tapas. Mogą to być nadziewane oliwki lub papryczki, grillowane krewetki, panierowane małe rybki, roladki z bakłażana lub niewielkie zapiekane tartaletki, słone i pikantne z rozmaitymi farszami na jeden kęs. Do tapas często podaje się zimne aromatyczne sosy – dipy. Jednym z nich jest popularna salsa verde, czyli sos zielony – to prawdziwa bomba smaków i aromatów. Do jej zrobienia potrzebujesz ugotowanych jaj, czosnku, oliwy oraz mnóstwa natki pietruszki i przypraw. Wszystko dokładnie rozgnieć, najlepiej w moździerzu. Nie używaj do tego blendera, drobne kawałeczki jajek wyczuwalne w sosie, są tu pożądane. W salsa verde maczaj kawałki kiełbasy, chipsy lub koreczki z serów i warzyw. Możesz też użyć jej do sałatek zamiast majonezu.