
Składniki
1 łyżka
1 szczypta
1 szklanka
1 sztuka
1 sztuka
10 dekagramów
3 sztuki
2 łyżki
1 łyżka
40 dekagramów
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Dymkę i kapary posiekaj.
Krok 2
Łososia odcedź, rozdrobnij, dodaj dymki, bułkę tartą, natkę, kapary, chrzan, jajko, sok z cytryny, olej i przyprawy.
Krok 3
Dokładnie wymieszaj, podziel na 4 części i formuj płaskie krokiety.
Krok 4
Krokiety ułóż w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym, posmaruj je lekko olejem.
Krok 5
Grilluj w piekarniku nagrzanym do 250 stopni około 5 minut, odwróć i opiekaj jeszcze 5 minut. Podawaj z ćwiartkami cytryny.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej