Krokiety z łososia przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krokiety z łososia

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 szczypta

1 szklanka

1 sztuka

1 sztuka

10 dekagramów

3 sztuki

2 łyżki

1 łyżka

40 dekagramów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dymkę i kapary posiekaj.

Krok 2

Łososia odcedź, rozdrobnij, dodaj dymki, bułkę tartą, natkę, kapary, chrzan, jajko, sok z cytryny, olej i przyprawy.

Krok 3

Dokładnie wymieszaj, podziel na 4 części i formuj płaskie krokiety.

Krok 4

Krokiety ułóż w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym, posmaruj je lekko olejem.

Krok 5

Grilluj w piekarniku nagrzanym do 250 stopni około 5 minut, odwróć i opiekaj jeszcze 5 minut. Podawaj z ćwiartkami cytryny.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krokiety z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krokiety z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krokiety z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krokiety z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krokiety z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krokiety z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krokiety z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krokiety z łososia - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Zielony koktajl
czas przygotowania
10 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej