Góralskie krokiety przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Góralskie krokiety

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

7

9 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

149 osób wydrukowało

Pobierz pdf

205 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

2 szklanki

1.5 szklanki

2 sztuki

1 łyżeczka

5 łyżek

0.5 kilograma

0.5 kilograma

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

2 sztuki

1 szklanka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Za pomocą miksera z mleka, mąki, wody, 2 jajek oraz łyżeczki soli przygotowujemy ciasto na naleśniki. Smażymy je na rozgrzanym oleju.

Krok 2

Kapustę kiszoną kroimy i gotujemy do miękkości.

Krok 3

Cebulę drobno siekamy. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju i przesmażamy mięso z cebulą. Przyprawiamy i dusimy na małym ogniu pod przykryciem, aż mięso będzie miękkie. Odstawiamy do wystudzenia.

Krok 4

Zimny farsz nakładamy na naleśniki i zawijamy - 2 boki łączymy do środka i zwijamy. Tak przygotowane krokiety obtaczamy w jajku, bułce tartej i smażymy na złoty kolor.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Góralskie krokiety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Góralskie krokiety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Góralskie krokiety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Góralskie krokiety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Góralskie krokiety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Góralskie krokiety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Góralskie krokiety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Góralskie krokiety - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej