Góralskie krokiety

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

5

8 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

123 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

125 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

2 szklanki

1.5 szklanki

2 sztuki

1 łyżeczka

5 łyżek

0.5 kilograma

0.5 kilograma

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

2 sztuki

1 szklanka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Za pomocą miksera z mleka, mąki, wody, 2 jajek oraz łyżeczki soli przygotowujemy ciasto na naleśniki. Smażymy je na rozgrzanym oleju.

Krok 2

Kapustę kiszoną kroimy i gotujemy do miękkości.

Krok 3

Cebulę drobno siekamy. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju i przesmażamy mięso z cebulą. Przyprawiamy i dusimy na małym ogniu pod przykryciem, aż mięso będzie miękkie. Odstawiamy do wystudzenia.

Krok 4

Zimny farsz nakładamy na naleśniki i zawijamy - 2 boki łączymy do środka i zwijamy. Tak przygotowane krokiety obtaczamy w jajku, bułce tartej i smażymy na złoty kolor.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Góralskie krokiety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Góralskie krokiety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Góralskie krokiety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Góralskie krokiety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Góralskie krokiety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Góralskie krokiety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Góralskie krokiety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej