Góralskie krokiety przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Góralskie krokiety

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

6

9 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

137 osób wydrukowało

Pobierz pdf

163 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

2 szklanki

1.5 szklanki

2 sztuki

1 łyżeczka

5 łyżek

0.5 kilograma

0.5 kilograma

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

2 sztuki

1 szklanka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Za pomocą miksera z mleka, mąki, wody, 2 jajek oraz łyżeczki soli przygotowujemy ciasto na naleśniki. Smażymy je na rozgrzanym oleju.

Krok 2

Kapustę kiszoną kroimy i gotujemy do miękkości.

Krok 3

Cebulę drobno siekamy. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju i przesmażamy mięso z cebulą. Przyprawiamy i dusimy na małym ogniu pod przykryciem, aż mięso będzie miękkie. Odstawiamy do wystudzenia.

Krok 4

Zimny farsz nakładamy na naleśniki i zawijamy - 2 boki łączymy do środka i zwijamy. Tak przygotowane krokiety obtaczamy w jajku, bułce tartej i smażymy na złoty kolor.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Góralskie krokiety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Góralskie krokiety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Góralskie krokiety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Góralskie krokiety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Góralskie krokiety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Góralskie krokiety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Góralskie krokiety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Góralskie krokiety - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców. Każdy, kto tylko raz spróbuje tej słodyczy, wie, że wobec tego smaku nie można być obojętnym.

Czytaj więcej

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej