Krokiety z jakiem i pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krokiety z jakiem i pieczarkami

Autor: paulina mech

ratingratingratingratingrating

1

5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

58 osób wydrukowało

Pobierz pdf

76 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

4 sztuki

8 sztuk

1 szczypta

1 szczypta

1 szklanka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki obieram, ścieram na tarce na grubych oczkach, duszę z odrobina masła.

Krok 2

4 jajka gotuję, studzę, obieram, wrzucam do miski i rozdrabniam widelcem lub ubijakiem do ziemniaków. Mieszam z pieczarkami. doprawiam.

Krok 3

Smaruje naleśniki, zawijam, panieruje i smażę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krokiety z jakiem i pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krokiety z jakiem i pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krokiety z jakiem i pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krokiety z jakiem i pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krokiety z jakiem i pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krokiety z jakiem i pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krokiety z jakiem i pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krokiety z jakiem i pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej