Krokiety z jakiem i pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krokiety z jakiem i pieczarkami

Autor: paulina mech

ratingratingratingratingrating

1

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

58 osób wydrukowało

Pobierz pdf

77 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

4 sztuki

8 sztuk

1 szczypta

1 szczypta

1 szklanka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki obieram, ścieram na tarce na grubych oczkach, duszę z odrobina masła.

Krok 2

4 jajka gotuję, studzę, obieram, wrzucam do miski i rozdrabniam widelcem lub ubijakiem do ziemniaków. Mieszam z pieczarkami. doprawiam.

Krok 3

Smaruje naleśniki, zawijam, panieruje i smażę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krokiety z jakiem i pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krokiety z jakiem i pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krokiety z jakiem i pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krokiety z jakiem i pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krokiety z jakiem i pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krokiety z jakiem i pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krokiety z jakiem i pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krokiety z jakiem i pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej