
Składniki
0.5 kilograma
4 sztuki
8 sztuk
1 szczypta
1 szczypta
1 szklanka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pieczarki obieram, ścieram na tarce na grubych oczkach, duszę z odrobina masła.
Krok 2
4 jajka gotuję, studzę, obieram, wrzucam do miski i rozdrabniam widelcem lub ubijakiem do ziemniaków. Mieszam z pieczarkami. doprawiam.
Krok 3
Smaruje naleśniki, zawijam, panieruje i smażę.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej