Krokiety z jakiem i pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krokiety z jakiem i pieczarkami

Autor: paulina mech

ratingratingratingratingrating

1

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

58 osób wydrukowało

Pobierz pdf

79 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

4 sztuki

8 sztuk

1 szczypta

1 szczypta

1 szklanka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki obieram, ścieram na tarce na grubych oczkach, duszę z odrobina masła.

Krok 2

4 jajka gotuję, studzę, obieram, wrzucam do miski i rozdrabniam widelcem lub ubijakiem do ziemniaków. Mieszam z pieczarkami. doprawiam.

Krok 3

Smaruje naleśniki, zawijam, panieruje i smażę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krokiety z jakiem i pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krokiety z jakiem i pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krokiety z jakiem i pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krokiety z jakiem i pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krokiety z jakiem i pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krokiety z jakiem i pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krokiety z jakiem i pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krokiety z jakiem i pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej