Maślane babeczki waniliowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Maślane babeczki waniliowe

Autor: Wokalista

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
22 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
7 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

10 łyżek

4 sztuki

2 łyżeczki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Masło ucieramy z cukrem wanilinowym i cukrem, następnie wbijamy pojedynczo jajka cały czas ucierając a następnie przesiewamy mąkę i proszek do pieczenia małymi porcjami, następnie mleko (po łyżce). Mieszamy. Do foremek nakładamy ciasto (nie do pełna) i pieczemy 20 minut w temperaturze 200 stopni. Po upieczeniu i ostudzeniu posypujemy cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Maślane babeczki waniliowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Maślane babeczki waniliowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Maślane babeczki waniliowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Maślane babeczki waniliowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Maślane babeczki waniliowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Maślane babeczki waniliowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Maślane babeczki waniliowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Maślane babeczki waniliowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Muffinki frittata
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej