
Składniki
1 szklanka
10 łyżek
4 sztuki
2 łyżeczki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Masło ucieramy z cukrem wanilinowym i cukrem, następnie wbijamy pojedynczo jajka cały czas ucierając a następnie przesiewamy mąkę i proszek do pieczenia małymi porcjami, następnie mleko (po łyżce). Mieszamy. Do foremek nakładamy ciasto (nie do pełna) i pieczemy 20 minut w temperaturze 200 stopni. Po upieczeniu i ostudzeniu posypujemy cukrem pudrem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej