Maślane babeczki waniliowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Maślane babeczki waniliowe

Autor: Wokalista

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

22 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
7 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

4 sztuki

3 łyżki

10 łyżek

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Masło ucieramy z cukrem wanilinowym i cukrem, następnie wbijamy pojedynczo jajka cały czas ucierając a następnie przesiewamy mąkę i proszek do pieczenia małymi porcjami, następnie mleko (po łyżce). Mieszamy. Do foremek nakładamy ciasto (nie do pełna) i pieczemy 20 minut w temperaturze 200 stopni. Po upieczeniu i ostudzeniu posypujemy cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Maślane babeczki waniliowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Maślane babeczki waniliowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Maślane babeczki waniliowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Maślane babeczki waniliowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Maślane babeczki waniliowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Maślane babeczki waniliowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Maślane babeczki waniliowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Maślane babeczki waniliowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Jajka w szynce
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej