Kuleczki z ciecierzycy w sosie pomidorowym ze szpinakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kuleczki z ciecierzycy w sosie pomidorowym ze szpinakiem

Autor: Roxana Pol

ratingratingratingratingrating

3

1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

100 gramów

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

100 gramów

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cieciorkę zblendować, wymieszać razem z twarogiem, jajkiem i mąką na jednolitą masę, doprawiając do smaku.

Krok 2

Formować kuleczki wielkości nieco większej od orzecha włoskiego. Gotować w lekko osolonym wrzątku przez 1 minutę od momentu wypłynięcia na powierzchnię. Odcedzić i odstawić.

Krok 3

Zeszklić cebulę z czosnkiem. Wlać pomidory i dusić.

Krok 4

Dodać szpinak i kuleczki. Chwilę poddusić. Smacznego! :)

Roxana Pol

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kuleczki z ciecierzycy w sosie pomidorowym ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kuleczki z ciecierzycy w sosie pomidorowym ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kuleczki z ciecierzycy w sosie pomidorowym ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kuleczki z ciecierzycy w sosie pomidorowym ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kuleczki z ciecierzycy w sosie pomidorowym ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kuleczki z ciecierzycy w sosie pomidorowym ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kuleczki z ciecierzycy w sosie pomidorowym ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kuleczki z ciecierzycy w sosie pomidorowym ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
8 osób ogląda przepis:
Roladki z papryki
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej