Kuleczki z ciecierzycy w sosie pomidorowym ze szpinakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kuleczki z ciecierzycy w sosie pomidorowym ze szpinakiem

Autor: Roxana Pol

ratingratingratingratingrating

5

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

41 osób wydrukowało

Pobierz pdf

55 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

100 gramów

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

100 gramów

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cieciorkę zblendować, wymieszać razem z twarogiem, jajkiem i mąką na jednolitą masę, doprawiając do smaku.

Krok 2

Formować kuleczki wielkości nieco większej od orzecha włoskiego. Gotować w lekko osolonym wrzątku przez 1 minutę od momentu wypłynięcia na powierzchnię. Odcedzić i odstawić.

Krok 3

Zeszklić cebulę z czosnkiem. Wlać pomidory i dusić.

Krok 4

Dodać szpinak i kuleczki. Chwilę poddusić. Smacznego! :)

Roxana Pol

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kuleczki z ciecierzycy w sosie pomidorowym ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kuleczki z ciecierzycy w sosie pomidorowym ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kuleczki z ciecierzycy w sosie pomidorowym ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kuleczki z ciecierzycy w sosie pomidorowym ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kuleczki z ciecierzycy w sosie pomidorowym ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kuleczki z ciecierzycy w sosie pomidorowym ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kuleczki z ciecierzycy w sosie pomidorowym ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kuleczki z ciecierzycy w sosie pomidorowym ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Kiełbaski serowe
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej