Kuleczki z ciecierzycy w sosie pomidorowym ze szpinakiem
średnie
54 osoby zapisały

Składniki
200 gramów
100 gramów
1 sztuka
1 łyżka
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
100 gramów
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cieciorkę zblendować, wymieszać razem z twarogiem, jajkiem i mąką na jednolitą masę, doprawiając do smaku.
Krok 2
Formować kuleczki wielkości nieco większej od orzecha włoskiego. Gotować w lekko osolonym wrzątku przez 1 minutę od momentu wypłynięcia na powierzchnię. Odcedzić i odstawić.
Krok 3
Zeszklić cebulę z czosnkiem. Wlać pomidory i dusić.
Krok 4
Dodać szpinak i kuleczki. Chwilę poddusić. Smacznego! :)

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej