Kuleczki z ciecierzycy w sosie pomidorowym ze szpinakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kuleczki z ciecierzycy w sosie pomidorowym ze szpinakiem

Autor: Roxana Pol

ratingratingratingratingrating

5

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

41 osób wydrukowało

Pobierz pdf

55 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

100 gramów

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

100 gramów

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cieciorkę zblendować, wymieszać razem z twarogiem, jajkiem i mąką na jednolitą masę, doprawiając do smaku.

Krok 2

Formować kuleczki wielkości nieco większej od orzecha włoskiego. Gotować w lekko osolonym wrzątku przez 1 minutę od momentu wypłynięcia na powierzchnię. Odcedzić i odstawić.

Krok 3

Zeszklić cebulę z czosnkiem. Wlać pomidory i dusić.

Krok 4

Dodać szpinak i kuleczki. Chwilę poddusić. Smacznego! :)

Roxana Pol

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kuleczki z ciecierzycy w sosie pomidorowym ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kuleczki z ciecierzycy w sosie pomidorowym ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kuleczki z ciecierzycy w sosie pomidorowym ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kuleczki z ciecierzycy w sosie pomidorowym ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kuleczki z ciecierzycy w sosie pomidorowym ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kuleczki z ciecierzycy w sosie pomidorowym ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kuleczki z ciecierzycy w sosie pomidorowym ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kuleczki z ciecierzycy w sosie pomidorowym ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej