Kuleczki z ciecierzycy w sosie pomidorowym ze szpinakiem
średnie
55 osób zapisało

Składniki
200 gramów
100 gramów
1 sztuka
1 łyżka
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
100 gramów
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cieciorkę zblendować, wymieszać razem z twarogiem, jajkiem i mąką na jednolitą masę, doprawiając do smaku.
Krok 2
Formować kuleczki wielkości nieco większej od orzecha włoskiego. Gotować w lekko osolonym wrzątku przez 1 minutę od momentu wypłynięcia na powierzchnię. Odcedzić i odstawić.
Krok 3
Zeszklić cebulę z czosnkiem. Wlać pomidory i dusić.
Krok 4
Dodać szpinak i kuleczki. Chwilę poddusić. Smacznego! :)

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej