Amerykańskie ciasteczka z masłem orzechowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Amerykańskie ciasteczka z masłem orzechowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

2 łyżki

100 gramów

2 szklanki

100 gramów

1 łyżka

0.5 szklanki

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do cukru dodaj cukier waniliowy, masło orzechowe, jogurt naturalny, masło oraz sodę. Wszystko dokładnie zagnieć.

Krok 2

Teraz powoli dodawaj mąkę i cały czas zagniataj do czasu, gdy uzyskasz jednolite ciasto.

Krok 3

Z ciasta formuj kulki o średnicy 4 cm i spłaszczaj w dłoniach.

Krok 4

Widelcem zrób na ciastkach kratki.

Krok 5

Posyp ciastka rodzynkami i włóż do piekarnika nagrzanego do 170 stopni C. Piecz przez 10-15 minut, aby były złote.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Amerykańskie ciasteczka z masłem orzechowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Amerykańskie ciasteczka z masłem orzechowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Amerykańskie ciasteczka z masłem orzechowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Amerykańskie ciasteczka z masłem orzechowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Amerykańskie ciasteczka z masłem orzechowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Amerykańskie ciasteczka z masłem orzechowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Amerykańskie ciasteczka z masłem orzechowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Amerykańskie ciasteczka z masłem orzechowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej