Amerykańskie ciasteczka z masłem orzechowym
łatwe
14 osób zapisało

Składniki
1 szklanka
2 łyżki
100 gramów
2 szklanki
100 gramów
1 łyżka
0.5 szklanki
0.5 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do cukru dodaj cukier waniliowy, masło orzechowe, jogurt naturalny, masło oraz sodę. Wszystko dokładnie zagnieć.
Krok 2
Teraz powoli dodawaj mąkę i cały czas zagniataj do czasu, gdy uzyskasz jednolite ciasto.
Krok 3
Z ciasta formuj kulki o średnicy 4 cm i spłaszczaj w dłoniach.
Krok 4
Widelcem zrób na ciastkach kratki.
Krok 5
Posyp ciastka rodzynkami i włóż do piekarnika nagrzanego do 170 stopni C. Piecz przez 10-15 minut, aby były złote.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej