Amerykańskie ciasteczka z masłem orzechowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Amerykańskie ciasteczka z masłem orzechowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

2 łyżki

100 gramów

2 szklanki

100 gramów

1 łyżka

0.5 szklanki

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do cukru dodaj cukier waniliowy, masło orzechowe, jogurt naturalny, masło oraz sodę. Wszystko dokładnie zagnieć.

Krok 2

Teraz powoli dodawaj mąkę i cały czas zagniataj do czasu, gdy uzyskasz jednolite ciasto.

Krok 3

Z ciasta formuj kulki o średnicy 4 cm i spłaszczaj w dłoniach.

Krok 4

Widelcem zrób na ciastkach kratki.

Krok 5

Posyp ciastka rodzynkami i włóż do piekarnika nagrzanego do 170 stopni C. Piecz przez 10-15 minut, aby były złote.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Amerykańskie ciasteczka z masłem orzechowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Amerykańskie ciasteczka z masłem orzechowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Amerykańskie ciasteczka z masłem orzechowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Amerykańskie ciasteczka z masłem orzechowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Amerykańskie ciasteczka z masłem orzechowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Amerykańskie ciasteczka z masłem orzechowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Amerykańskie ciasteczka z masłem orzechowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Amerykańskie ciasteczka z masłem orzechowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej