Amerykańskie ciasteczka z masłem orzechowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Amerykańskie ciasteczka z masłem orzechowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

2 łyżki

100 gramów

2 szklanki

100 gramów

1 łyżka

0.5 szklanki

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do cukru dodaj cukier waniliowy, masło orzechowe, jogurt naturalny, masło oraz sodę. Wszystko dokładnie zagnieć.

Krok 2

Teraz powoli dodawaj mąkę i cały czas zagniataj do czasu, gdy uzyskasz jednolite ciasto.

Krok 3

Z ciasta formuj kulki o średnicy 4 cm i spłaszczaj w dłoniach.

Krok 4

Widelcem zrób na ciastkach kratki.

Krok 5

Posyp ciastka rodzynkami i włóż do piekarnika nagrzanego do 170 stopni C. Piecz przez 10-15 minut, aby były złote.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Amerykańskie ciasteczka z masłem orzechowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Amerykańskie ciasteczka z masłem orzechowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Amerykańskie ciasteczka z masłem orzechowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Amerykańskie ciasteczka z masłem orzechowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Amerykańskie ciasteczka z masłem orzechowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Amerykańskie ciasteczka z masłem orzechowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Amerykańskie ciasteczka z masłem orzechowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Amerykańskie ciasteczka z masłem orzechowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej