Pomidory pieczone po kalifornijsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pomidory pieczone po kalifornijsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 łyżka

1 sztuka

null

1 łyżka

1 łyżka

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Odetnij z pomidorów płaski fragment (zachowaj go) od góry a następnie wyciągnij ostrożnie miąższ. Miąższ przetrzyj przez sitko.

Krok 2

Wymieszaj w misce, musztardę, chleb, śmietanę, siekaną szalotkę, sól, pieprz, natkę oraz ćwierć szklanki miąższu pomidorowego.

Krok 3

Powstałym farszem wypełnij pomidorki i przykryj odciętymi częściami.

Krok 4

Ułóż je w naczyniu żaroodpornym i piecz przez 20 minut w temperaturze 250 stopni.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pomidory pieczone po kalifornijsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pomidory pieczone po kalifornijsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pomidory pieczone po kalifornijsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pomidory pieczone po kalifornijsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pomidory pieczone po kalifornijsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pomidory pieczone po kalifornijsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pomidory pieczone po kalifornijsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pomidory pieczone po kalifornijsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
17 osób ogląda przepis:
Zapiekanka z brokułami
czas przygotowania
- min.
stopień trudności

łatwe

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej