Pomidory pieczone po kalifornijsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pomidory pieczone po kalifornijsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 łyżka

1 sztuka

null

1 łyżka

1 łyżka

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Odetnij z pomidorów płaski fragment (zachowaj go) od góry a następnie wyciągnij ostrożnie miąższ. Miąższ przetrzyj przez sitko.

Krok 2

Wymieszaj w misce, musztardę, chleb, śmietanę, siekaną szalotkę, sól, pieprz, natkę oraz ćwierć szklanki miąższu pomidorowego.

Krok 3

Powstałym farszem wypełnij pomidorki i przykryj odciętymi częściami.

Krok 4

Ułóż je w naczyniu żaroodpornym i piecz przez 20 minut w temperaturze 250 stopni.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pomidory pieczone po kalifornijsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pomidory pieczone po kalifornijsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pomidory pieczone po kalifornijsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pomidory pieczone po kalifornijsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pomidory pieczone po kalifornijsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pomidory pieczone po kalifornijsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pomidory pieczone po kalifornijsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pomidory pieczone po kalifornijsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej