Pomidory pieczone po kalifornijsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pomidory pieczone po kalifornijsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 łyżka

1 sztuka

null

1 łyżka

1 łyżka

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Odetnij z pomidorów płaski fragment (zachowaj go) od góry a następnie wyciągnij ostrożnie miąższ. Miąższ przetrzyj przez sitko.

Krok 2

Wymieszaj w misce, musztardę, chleb, śmietanę, siekaną szalotkę, sól, pieprz, natkę oraz ćwierć szklanki miąższu pomidorowego.

Krok 3

Powstałym farszem wypełnij pomidorki i przykryj odciętymi częściami.

Krok 4

Ułóż je w naczyniu żaroodpornym i piecz przez 20 minut w temperaturze 250 stopni.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pomidory pieczone po kalifornijsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pomidory pieczone po kalifornijsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pomidory pieczone po kalifornijsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pomidory pieczone po kalifornijsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pomidory pieczone po kalifornijsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pomidory pieczone po kalifornijsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pomidory pieczone po kalifornijsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pomidory pieczone po kalifornijsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Pulpety w sosie koperkowym
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej