
Składniki
4 sztuki
1 łyżka
1 sztuka
null
1 łyżka
1 łyżka
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Odetnij z pomidorów płaski fragment (zachowaj go) od góry a następnie wyciągnij ostrożnie miąższ. Miąższ przetrzyj przez sitko.
Krok 2
Wymieszaj w misce, musztardę, chleb, śmietanę, siekaną szalotkę, sól, pieprz, natkę oraz ćwierć szklanki miąższu pomidorowego.
Krok 3
Powstałym farszem wypełnij pomidorki i przykryj odciętymi częściami.
Krok 4
Ułóż je w naczyniu żaroodpornym i piecz przez 20 minut w temperaturze 250 stopni.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej