
Składniki
1 litr
3 łyżeczki
2 sztuki
null
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Banany obierz i pokrój w plastry. Umieść w blenderze. Zalej mlekiem, dodaj syrop cukrowy i cukier waniliowy.
Krok 2
Zmiksuj na gładką masę.
Krok 3
Podawaj w wysokich szklankach. Czekoladę zetrzyj na wiórki i posyp.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej