
Składniki
1 litr
3 łyżeczki
2 sztuki
null
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Banany obierz i pokrój w plastry. Umieść w blenderze. Zalej mlekiem, dodaj syrop cukrowy i cukier waniliowy.
Krok 2
Zmiksuj na gładką masę.
Krok 3
Podawaj w wysokich szklankach. Czekoladę zetrzyj na wiórki i posyp.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej