
Składniki
50 gramów
50 mililitrów
50 mililitrów
null
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W rondelku wymieszaj pokruszoną na małe kawałki czekoladę, mleko i bitą śmietanę. Podgrzej wszystko delikatnie, a następnie doprowadź do wrzenia. Zdejmij z ognia.
Krok 2
Włóż gałkę lodów czekoladowych Carte d'Or do szklanki. Następnie wlej gorącą czekoladę. Deser oprósz kakao i podawaj zaraz po przygotowaniu.

Dobra rada:
Okazja: Słodkie chwile orzeźwienia
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej