Gorąca czekolada z lodami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gorąca czekolada z lodami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
17 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 gramów

50 mililitrów

50 mililitrów

null

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W rondelku wymieszaj pokruszoną na małe kawałki czekoladę, mleko i bitą śmietanę. Podgrzej wszystko delikatnie, a następnie doprowadź do wrzenia. Zdejmij z ognia.

Krok 2

Włóż gałkę lodów czekoladowych Carte d'Or do szklanki. Następnie wlej gorącą czekoladę. Deser oprósz kakao i podawaj zaraz po przygotowaniu.

przepisy.pl

Dobra rada:

Okazja: Słodkie chwile orzeźwienia

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gorąca czekolada z lodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gorąca czekolada z lodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gorąca czekolada z lodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gorąca czekolada z lodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gorąca czekolada z lodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gorąca czekolada z lodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gorąca czekolada z lodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gorąca czekolada z lodami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej