
Składniki
50 gramów
50 mililitrów
50 mililitrów
null
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W rondelku wymieszaj pokruszoną na małe kawałki czekoladę, mleko i bitą śmietanę. Podgrzej wszystko delikatnie, a następnie doprowadź do wrzenia. Zdejmij z ognia.
Krok 2
Włóż gałkę lodów czekoladowych Carte d'Or do szklanki. Następnie wlej gorącą czekoladę. Deser oprósz kakao i podawaj zaraz po przygotowaniu.

Dobra rada:
Okazja: Słodkie chwile orzeźwienia
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej