Gorąca czekolada z lodami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gorąca czekolada z lodami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
17 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 gramów

50 mililitrów

50 mililitrów

null

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W rondelku wymieszaj pokruszoną na małe kawałki czekoladę, mleko i bitą śmietanę. Podgrzej wszystko delikatnie, a następnie doprowadź do wrzenia. Zdejmij z ognia.

Krok 2

Włóż gałkę lodów czekoladowych Carte d'Or do szklanki. Następnie wlej gorącą czekoladę. Deser oprósz kakao i podawaj zaraz po przygotowaniu.

przepisy.pl

Dobra rada:

Okazja: Słodkie chwile orzeźwienia

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gorąca czekolada z lodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gorąca czekolada z lodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gorąca czekolada z lodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gorąca czekolada z lodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gorąca czekolada z lodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gorąca czekolada z lodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gorąca czekolada z lodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gorąca czekolada z lodami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Ciasto z agrestem
czas przygotowania
105 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej