Gorąca czekolada z lodami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gorąca czekolada z lodami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

17 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 gramów

50 mililitrów

50 mililitrów

null

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W rondelku wymieszaj pokruszoną na małe kawałki czekoladę, mleko i bitą śmietanę. Podgrzej wszystko delikatnie, a następnie doprowadź do wrzenia. Zdejmij z ognia.

Krok 2

Włóż gałkę lodów czekoladowych Carte d'Or do szklanki. Następnie wlej gorącą czekoladę. Deser oprósz kakao i podawaj zaraz po przygotowaniu.

przepisy.pl

Dobra rada:

Okazja: Słodkie chwile orzeźwienia

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gorąca czekolada z lodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gorąca czekolada z lodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gorąca czekolada z lodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gorąca czekolada z lodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gorąca czekolada z lodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gorąca czekolada z lodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gorąca czekolada z lodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gorąca czekolada z lodami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej