
Składniki
0.5 szklanki
0.25 szklanki
1 łyżeczka
0.5 szklanki
100 gramów
1 kilogram
1 szklanka
1 opakowanie
8 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jabłka obierz, usuń gniazda i pokrój na kostkę.
Krok 2
Przełóż je do garnka, dodaj 3 łyżki cukru oraz cynamon i duś przez 10 minut pod przykryciem.
Krok 3
Do płatków owsianych dodaj mąkę, pół szklanki cukru, cukier waniliowy, wiórki kokosowe oraz pokrojone masło. Wszystko dokładnie wymieszaj, aby uzyskać ciasto takie jak na kruszonkę.
Krok 4
Jabłka przełóż na blachę o wielkość 35 na 12 cm.
Krok 5
Posyp je kruszonką i włóż do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C. Piecz przez ok. 25 minut do czasu, gdy ciasto stanie się złote.
Krok 6
Po upieczeniu przełóż ciepłe ciasto łyżką na talerzyki i dodaj gałkę lodów waniliowych.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej