Jabłkowy deser - Apple-Crumble przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jabłkowy deser - Apple-Crumble

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

0.25 szklanki

1 łyżeczka

0.5 szklanki

100 gramów

1 kilogram

1 szklanka

1 opakowanie

8 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jabłka obierz, usuń gniazda i pokrój na kostkę.

Krok 2

Przełóż je do garnka, dodaj 3 łyżki cukru oraz cynamon i duś przez 10 minut pod przykryciem.

Krok 3

Do płatków owsianych dodaj mąkę, pół szklanki cukru, cukier waniliowy, wiórki kokosowe oraz pokrojone masło. Wszystko dokładnie wymieszaj, aby uzyskać ciasto takie jak na kruszonkę.

Krok 4

Jabłka przełóż na blachę o wielkość 35 na 12 cm.

Krok 5

Posyp je kruszonką i włóż do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C. Piecz przez ok. 25 minut do czasu, gdy ciasto stanie się złote.

Krok 6

Po upieczeniu przełóż ciepłe ciasto łyżką na talerzyki i dodaj gałkę lodów waniliowych.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jabłkowy deser - Apple-Crumble - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jabłkowy deser - Apple-Crumble - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jabłkowy deser - Apple-Crumble - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jabłkowy deser - Apple-Crumble - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jabłkowy deser - Apple-Crumble - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jabłkowy deser - Apple-Crumble - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jabłkowy deser - Apple-Crumble - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jabłkowy deser - Apple-Crumble - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej