Jabłkowy deser - Apple-Crumble przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jabłkowy deser - Apple-Crumble

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

0.25 szklanki

1 łyżeczka

0.5 szklanki

100 gramów

1 kilogram

1 szklanka

1 opakowanie

8 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jabłka obierz, usuń gniazda i pokrój na kostkę.

Krok 2

Przełóż je do garnka, dodaj 3 łyżki cukru oraz cynamon i duś przez 10 minut pod przykryciem.

Krok 3

Do płatków owsianych dodaj mąkę, pół szklanki cukru, cukier waniliowy, wiórki kokosowe oraz pokrojone masło. Wszystko dokładnie wymieszaj, aby uzyskać ciasto takie jak na kruszonkę.

Krok 4

Jabłka przełóż na blachę o wielkość 35 na 12 cm.

Krok 5

Posyp je kruszonką i włóż do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C. Piecz przez ok. 25 minut do czasu, gdy ciasto stanie się złote.

Krok 6

Po upieczeniu przełóż ciepłe ciasto łyżką na talerzyki i dodaj gałkę lodów waniliowych.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jabłkowy deser - Apple-Crumble - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jabłkowy deser - Apple-Crumble - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jabłkowy deser - Apple-Crumble - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jabłkowy deser - Apple-Crumble - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jabłkowy deser - Apple-Crumble - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jabłkowy deser - Apple-Crumble - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jabłkowy deser - Apple-Crumble - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jabłkowy deser - Apple-Crumble - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Szyszki
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej