Puree ze słodkich ziemniaków z kozim serem i szpinakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Puree ze słodkich ziemniaków z kozim serem i szpinakiem

Autor: Dzi

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 łyżka

1 szklanka

2 sztuki

30 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do dużego garnka z osoloną woda wrzuć ziemniaki, doprowadź do wrzenia i gotuj około 15 minut, do miękkości. Odcedź i odstaw.

Krok 2

W międzyczasie, na średniej patelni rozgrzej na średnim ogniu olej i włóż cebulę. Smaż do miękkości i lekkiego zarumienienia, przez około 5-7 minut.

Krok 3

W średniej misce wymieszaj ziemniaki, cebulę, szpinak, ser kozi, mleko i tymianek. Rozgnieć całość tłuczkiem lub praską do ziemniaków (ew. widelcem), dopraw solą i pieprzem dokładnie wymieszaj. Podawaj ciepłe wraz z daniem głównym.

Dzi

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Puree ze słodkich ziemniaków z kozim serem i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Puree ze słodkich ziemniaków z kozim serem i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Puree ze słodkich ziemniaków z kozim serem i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Puree ze słodkich ziemniaków z kozim serem i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Puree ze słodkich ziemniaków z kozim serem i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Puree ze słodkich ziemniaków z kozim serem i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Puree ze słodkich ziemniaków z kozim serem i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Puree ze słodkich ziemniaków z kozim serem i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

Żurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.

Czytaj więcej