Puree ze słodkich ziemniaków z kozim serem i szpinakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Puree ze słodkich ziemniaków z kozim serem i szpinakiem

Autor: Dzi

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 łyżka

1 szklanka

2 sztuki

30 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do dużego garnka z osoloną woda wrzuć ziemniaki, doprowadź do wrzenia i gotuj około 15 minut, do miękkości. Odcedź i odstaw.

Krok 2

W międzyczasie, na średniej patelni rozgrzej na średnim ogniu olej i włóż cebulę. Smaż do miękkości i lekkiego zarumienienia, przez około 5-7 minut.

Krok 3

W średniej misce wymieszaj ziemniaki, cebulę, szpinak, ser kozi, mleko i tymianek. Rozgnieć całość tłuczkiem lub praską do ziemniaków (ew. widelcem), dopraw solą i pieprzem dokładnie wymieszaj. Podawaj ciepłe wraz z daniem głównym.

Dzi

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Puree ze słodkich ziemniaków z kozim serem i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Puree ze słodkich ziemniaków z kozim serem i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Puree ze słodkich ziemniaków z kozim serem i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Puree ze słodkich ziemniaków z kozim serem i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Puree ze słodkich ziemniaków z kozim serem i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Puree ze słodkich ziemniaków z kozim serem i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Puree ze słodkich ziemniaków z kozim serem i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Puree ze słodkich ziemniaków z kozim serem i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej