
Składniki
3 łyżki
4 sztuki
null
null
1 sztuka
1 opakowanie
null
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Białą część dymki pokrój w drobną kostkę. Podsmaż na oleju sezamowym tak aby była rumiana.
Krok 2
Dodaj starty czosnek i imbir.
Krok 3
Wlej roztrzepane jajka. Usmaż jajecznicę i przełóż ją na talerz.
Krok 4
Ogórka pokrój w cienkie paseczki, podobnie zielona część dymki. Olej wymieszaj z trzema łyżkami wody i sosem sałatkowym Knorr.
Krok 5
Ogórka i dymki wymieszaj z przygotowanym sosem. Jajecznicę posyp warzywami z dresingiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej