Jajecznica z ogórkiem po chińsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jajecznica z ogórkiem po chińsku

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

4 sztuki

null

null

1 sztuka

1 opakowanie

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białą część dymki pokrój w drobną kostkę. Podsmaż na oleju sezamowym tak aby była rumiana.

Krok 2

Dodaj starty czosnek i imbir.

Krok 3

Wlej roztrzepane jajka. Usmaż jajecznicę i przełóż ją na talerz.

Krok 4

Ogórka pokrój w cienkie paseczki, podobnie zielona część dymki. Olej wymieszaj z trzema łyżkami wody i sosem sałatkowym Knorr.

Krok 5

Ogórka i dymki wymieszaj z przygotowanym sosem. Jajecznicę posyp warzywami z dresingiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajecznica z ogórkiem po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajecznica z ogórkiem po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajecznica z ogórkiem po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajecznica z ogórkiem po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajecznica z ogórkiem po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajecznica z ogórkiem po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajecznica z ogórkiem po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jajecznica z ogórkiem po chińsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
12 osób ogląda przepis:
Sałatka Królewska
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej