
Składniki
3 łyżki
4 sztuki
null
null
1 sztuka
1 opakowanie
null
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Białą część dymki pokrój w drobną kostkę. Podsmaż na oleju sezamowym tak aby była rumiana.
Krok 2
Dodaj starty czosnek i imbir.
Krok 3
Wlej roztrzepane jajka. Usmaż jajecznicę i przełóż ją na talerz.
Krok 4
Ogórka pokrój w cienkie paseczki, podobnie zielona część dymki. Olej wymieszaj z trzema łyżkami wody i sosem sałatkowym Knorr.
Krok 5
Ogórka i dymki wymieszaj z przygotowanym sosem. Jajecznicę posyp warzywami z dresingiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej