Jajecznica z ogórkiem po chińsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jajecznica z ogórkiem po chińsku

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

4 sztuki

null

null

1 sztuka

1 opakowanie

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białą część dymki pokrój w drobną kostkę. Podsmaż na oleju sezamowym tak aby była rumiana.

Krok 2

Dodaj starty czosnek i imbir.

Krok 3

Wlej roztrzepane jajka. Usmaż jajecznicę i przełóż ją na talerz.

Krok 4

Ogórka pokrój w cienkie paseczki, podobnie zielona część dymki. Olej wymieszaj z trzema łyżkami wody i sosem sałatkowym Knorr.

Krok 5

Ogórka i dymki wymieszaj z przygotowanym sosem. Jajecznicę posyp warzywami z dresingiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajecznica z ogórkiem po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajecznica z ogórkiem po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajecznica z ogórkiem po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajecznica z ogórkiem po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajecznica z ogórkiem po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajecznica z ogórkiem po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajecznica z ogórkiem po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jajecznica z ogórkiem po chińsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Zupa ziemniaczana
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej