Jajecznica z ogórkiem po chińsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jajecznica z ogórkiem po chińsku

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

4 sztuki

null

null

1 sztuka

1 opakowanie

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białą część dymki pokrój w drobną kostkę. Podsmaż na oleju sezamowym tak aby była rumiana.

Krok 2

Dodaj starty czosnek i imbir.

Krok 3

Wlej roztrzepane jajka. Usmaż jajecznicę i przełóż ją na talerz.

Krok 4

Ogórka pokrój w cienkie paseczki, podobnie zielona część dymki. Olej wymieszaj z trzema łyżkami wody i sosem sałatkowym Knorr.

Krok 5

Ogórka i dymki wymieszaj z przygotowanym sosem. Jajecznicę posyp warzywami z dresingiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajecznica z ogórkiem po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajecznica z ogórkiem po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajecznica z ogórkiem po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajecznica z ogórkiem po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajecznica z ogórkiem po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajecznica z ogórkiem po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajecznica z ogórkiem po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jajecznica z ogórkiem po chińsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Sernik z brzoskwiniami
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej