
Składniki
3 łyżki
4 sztuki
null
null
1 sztuka
1 opakowanie
null
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Białą część dymki pokrój w drobną kostkę. Podsmaż na oleju sezamowym tak aby była rumiana.
Krok 2
Dodaj starty czosnek i imbir.
Krok 3
Wlej roztrzepane jajka. Usmaż jajecznicę i przełóż ją na talerz.
Krok 4
Ogórka pokrój w cienkie paseczki, podobnie zielona część dymki. Olej wymieszaj z trzema łyżkami wody i sosem sałatkowym Knorr.
Krok 5
Ogórka i dymki wymieszaj z przygotowanym sosem. Jajecznicę posyp warzywami z dresingiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSzlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej
































