Empanadillas z krewetkami video przepis - Zobacz na przepisy.pl pixel

Empanadillas z krewetkami - VIDEO

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

36

heart
262 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

243 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

530 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

1 opakowanie

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

250 gramów

1 sztuka

0.5 łyżki

1 szczypta

3 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebule posiekaj i podsmaż na maśle. Paprykę oraz pomidory pokrój w kostkę i dodaj do cebuli.

Empanadillas z krewetkami - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Pokrój grzyby i podsmaż je na rozgrzanym oleju, na patelni.

Empanadillas z krewetkami - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Ugotuj jajko na twardo, obierz i drobno posiekaj. Krewetki pokrój i podsmaż. Dodaj posiekane jajko, następnie smaż chwilę, do momentu kiedy krewetki będą dobre. Odstaw do przestygnięcia.

Empanadillas z krewetkami - VIDEO - Krok 3

Krok 4

Wszystko wymieszaj w misce, dodaj chili oraz pieprz Knorr.

Empanadillas z krewetkami - VIDEO - Krok 4

Krok 5

Całość dopraw Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr i wymieszaj.

Empanadillas z krewetkami - VIDEO - Krok 5

Krok 6

Rozwałkuj ciasto i wytnij krążki o średnicy 15 centymetrów, jak na pierogi. Ułóż nadzienie na jednej połowie, zwilż brzegi wodą, sklej i posmaruj żółtkiem.

Empanadillas z krewetkami - VIDEO - Krok 6

Krok 7

Piecz przez 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni.

Empanadillas z krewetkami - VIDEO - Krok 7
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Empanadillas z krewetkami - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Empanadillas z krewetkami - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Empanadillas z krewetkami - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Empanadillas z krewetkami - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Empanadillas z krewetkami - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Empanadillas z krewetkami - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Empanadillas z krewetkami - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Empanadillas z krewetkami - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kalafior smażony
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Empanadillas z krewetkami - VIDEOEmpanadillas z krewetkami - VIDEO

Szukasz sposobu na szybką i efektowną wieczorną przekąskę, na przyjęcie lub do filmu? Po inspirację sięgnij do dań kuchni hiszpańskiej, a konkretnie do tapas – drobnych, niezwykle różnorodnych dań serwowanych w barach. Jedyne, co je łączy, to niewielki rozmiar, więc wybór jest naprawdę ogromny. Świetnym pomysłem będą np. empanadillas z krewetkami. To małe pierożki, smaczne na ciepło, na zimno, a także serwowane z różnymi sosami. Dobry będzie na przykład czosnkowy – czosnek doskonale podkreśla smak krewetek, a także ziołowy, np. z bazylią. Jak zrobić empanadillas z krewetkami? Zacznij od podsmażenia warzyw: cebuli, papryki, pomidorów, a następnie grzybów. Dodaj obrane krewetki (jeśli używasz królewskich, pokrój je na mniejsze kawałki), dopraw całość do smaku i przygotuj ciasto francuskie. To najszybszy sposób, ale jeśli lubisz ciasto kruche – dokonaj zamiany. Do empanadillas podaj świeże warzywa: pomidorki koktajlowe, selera naciowego, albo też miks sałat. Spróbuj przepisu na te pyszne pierożki i upiecz je!