Składniki
100 gramów
1 opakowanie
2 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
250 gramów
1 sztuka
0.5 łyżki
1 szczypta
3 łyżki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebule posiekaj i podsmaż na maśle. Paprykę oraz pomidory pokrój w kostkę i dodaj do cebuli.

Krok 2
Pokrój grzyby i podsmaż je na rozgrzanym oleju, na patelni.

Krok 3
Ugotuj jajko na twardo, obierz i drobno posiekaj. Krewetki pokrój i podsmaż. Dodaj posiekane jajko, następnie smaż chwilę, do momentu kiedy krewetki będą dobre. Odstaw do przestygnięcia.

Krok 4
Wszystko wymieszaj w misce, dodaj chili oraz pieprz Knorr.

Krok 5
Całość dopraw Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr i wymieszaj.

Krok 6
Rozwałkuj ciasto i wytnij krążki o średnicy 15 centymetrów, jak na pierogi. Ułóż nadzienie na jednej połowie, zwilż brzegi wodą, sklej i posmaruj żółtkiem.

Krok 7
Piecz przez 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Empanadillas z krewetkami - VIDEO
Szukasz sposobu na szybką i efektowną wieczorną przekąskę, na przyjęcie lub do filmu? Po inspirację sięgnij do dań kuchni hiszpańskiej, a konkretnie do tapas – drobnych, niezwykle różnorodnych dań serwowanych w barach. Jedyne, co je łączy, to niewielki rozmiar, więc wybór jest naprawdę ogromny. Świetnym pomysłem będą np. empanadillas z krewetkami. To małe pierożki, smaczne na ciepło, na zimno, a także serwowane z różnymi sosami. Dobry będzie na przykład czosnkowy – czosnek doskonale podkreśla smak krewetek, a także ziołowy, np. z bazylią. Jak zrobić empanadillas z krewetkami? Zacznij od podsmażenia warzyw: cebuli, papryki, pomidorów, a następnie grzybów. Dodaj obrane krewetki (jeśli używasz królewskich, pokrój je na mniejsze kawałki), dopraw całość do smaku i przygotuj ciasto francuskie. To najszybszy sposób, ale jeśli lubisz ciasto kruche – dokonaj zamiany. Do empanadillas podaj świeże warzywa: pomidorki koktajlowe, selera naciowego, albo też miks sałat. Spróbuj przepisu na te pyszne pierożki i upiecz je!