Empanadillas z krewetkami video przepis - Zobacz na przepisy.pl

Empanadillas z krewetkami - VIDEO

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

34

234 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

226 osób wydrukowało

Pobierz pdf

451 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

1 opakowanie

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

250 gramów

1 sztuka

0.5 łyżki

1 szczypta

3 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebule posiekaj i podsmaż na maśle. Paprykę oraz pomidory pokrój w kostkę i dodaj do cebuli.

Empanadillas z krewetkami - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Pokrój grzyby i podsmaż je na rozgrzanym oleju, na patelni.

Empanadillas z krewetkami - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Ugotuj jajko na twardo, obierz i drobno posiekaj. Krewetki pokrój i podsmaż. Dodaj posiekane jajko, następnie smaż chwilę, do momentu kiedy krewetki będą dobre. Odstaw do przestygnięcia.

Empanadillas z krewetkami - VIDEO - Krok 3

Krok 4

Wszystko wymieszaj w misce, dodaj chili oraz pieprz Knorr.

Empanadillas z krewetkami - VIDEO - Krok 4

Krok 5

Całość dopraw Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr i wymieszaj.

Empanadillas z krewetkami - VIDEO - Krok 5

Krok 6

Rozwałkuj ciasto i wytnij krążki o średnicy 15 centymetrów, jak na pierogi. Ułóż nadzienie na jednej połowie, zwilż brzegi wodą, sklej i posmaruj żółtkiem.

Empanadillas z krewetkami - VIDEO - Krok 6

Krok 7

Piecz przez 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni.

Empanadillas z krewetkami - VIDEO - Krok 7
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Empanadillas z krewetkami - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Empanadillas z krewetkami - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Empanadillas z krewetkami - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Empanadillas z krewetkami - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Empanadillas z krewetkami - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Empanadillas z krewetkami - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Empanadillas z krewetkami - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Empanadillas z krewetkami - VIDEOEmpanadillas z krewetkami - VIDEO

Szukasz sposobu na szybką i efektowną wieczorną przekąskę, na przyjęcie lub do filmu? Po inspirację sięgnij do dań kuchni hiszpańskiej, a konkretnie do tapas – drobnych, niezwykle różnorodnych dań serwowanych w barach. Jedyne, co je łączy, to niewielki rozmiar, więc wybór jest naprawdę ogromny. Świetnym pomysłem będą np. empanadillas z krewetkami. To małe pierożki, smaczne na ciepło, na zimno, a także serwowane z różnymi sosami. Dobry będzie na przykład czosnkowy – czosnek doskonale podkreśla smak krewetek, a także ziołowy, np. z bazylią. Jak zrobić empanadillas z krewetkami? Zacznij od podsmażenia warzyw: cebuli, papryki, pomidorów, a następnie grzybów. Dodaj obrane krewetki (jeśli używasz królewskich, pokrój je na mniejsze kawałki), dopraw całość do smaku i przygotuj ciasto francuskie. To najszybszy sposób, ale jeśli lubisz ciasto kruche – dokonaj zamiany. Do empanadillas podaj świeże warzywa: pomidorki koktajlowe, selera naciowego, albo też miks sałat. Spróbuj przepisu na te pyszne pierożki i upiecz je!