Składniki
500 gramów
1 opakowanie
1 opakowanie
3 sztuki
1 sztuka
500 mililitrów
40 mililitrów
1 sztuka
0.5 pęczka
100 gramów
50 gramów
300 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś z kaczki pokrój razem ze skórą w paski. Zamarynuj w przyprawie Knorr i odstaw na co najmniej 20 minut.
Krok 2
Papryki i cebulę pokrój w paski.
Krok 3
Rozgrzej w rondlu olej. Mięso obtaczaj w mieszaninie mąk i smaż na głębokim oleju, aż będzie rumiane. Odłóż na papierowym ręczniku, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
Krok 4
Na osobnej patelni na niewielkiej ilości tłuszczu obsmaż warzywa i dodaj kaczkę.
Krok 5
Fix Knorr wymieszaj z 300 mililitrami wody i wlej na patelnię. Całość gotuj, aż sos zgęstnieje.
Krok 6
Potrawę dopraw sosem sojowym i świeżo startym imbirem. Podawaj posypaną posiekaną kolendrą samodzielnie lub, na przykład, z ryżem.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa do pikantnego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuJeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.
Czytaj więcejNuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kaczka po chińsku
Mięso typowe dla polskiej kuchni staropolskiej w wydaniu chińskim? Bardzo proszę. Kaczka po chińsku to połączenie lubianego przez Polaków mięsa z kaczki z orientalnymi smakami kulinariów azjatyckich. Będziesz zdziwiony jak pyszne i wbrew pozorom proste jest to danie. Sprawdź przepis na kaczkę po chińsku z ryżem i ciesz się potrawą, która smakuje jak z renomowanej restauracji!
Dla kogo?
Nie musisz kupować kaczki w całości. Pierś z kaczki po chińsku z warzywami to dużo lepsze rozwiązanie dla kucharzy, którzy nie mieli okazji przygotowywać tego rodzaju mięsa. W takiej postaci będziesz ją marynować, a następnie dusić w słodko-kwaśnym sosie. Dodaj do niego chrupkie warzywa, świeżo starty imbir oraz odrobinę sosu sojowego i… kaczka po chińsku gotowa.
Na jaką okazję?
Danie przygotuj, gdy masz ochotę na odmianę i odejście od popularnych w polskich kuchniach mięs z kurczaka czy indyka. Kaczka po chińsku to przepis, który uraduje twoje kubki smakowe, a podczas świątecznego obiadu zaimponuje wszystkim gościom.
Czy wiesz, że?
Kaczkę można już bez problemu nabyć w każdym dobrym supermarkecie, jest dostępna świeża lub w wersji mrożonej, w całości lub w częściach. Chcąc przyrządzić przepis na chrupiącą kaczkę po chińsku z ryżem, zaopatrz się w piersi kaczki ze skórą.
Dla urozmaicenia:
Świeżo siekana kolendra jeszcze bardziej podkreśli orientalny charakter piersi z kaczki po chińsku. Tak przyrządzone mięso świetnie czuje się w towarzystwie ugotowanego na sypko ryżu lub zapiekanych ziemniaków oraz prostej surówki z kapusty lub kiełków. Spróbuj, a kaczka po azjatycku szybko stanie się twoim numerem jeden!