PRZEPISY.PL

Aromatyczna kaczka po chińsku, marynowana w orientalnych przyprawach, z soczysta papryką, pikantnym imbirem i pysznym, słodko kwaśnym sosem, zachwyci niejednego smakosza.

Kaczka po chińsku - autor: przepisy.pl

Kaczka po chińsku

  • 60
  • 4
  • Łatwe
  • 0
210
osób dodało do Mniamlisty
210
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • sos sojowy40 ml
  • imbir1 szt
  • kolendra0.5 pęczka
  • mąka pszenna100 g
  • mąka ziemniaczana50 g
  • woda300 ml
Kaczka po chińsku – krok 1

Krok 1

Pierś z kaczki pokrój razem ze skórą w paski. Zamarynuj w przyprawie Knorr i odstaw na co najmniej 20 minut.
Kaczka po chińsku – krok 2

Krok 2

Papryki i cebulę pokrój w paski.
Kaczka po chińsku – krok 3

Krok 3

Rozgrzej w rondlu olej. Mięso obtaczaj w mieszaninie mąk i smaż na głębokim oleju, aż będzie rumiane. Odłóż na papierowym ręczniku, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
Kaczka po chińsku – krok 4

Krok 4

Na osobnej patelni na niewielkiej ilości tłuszczu obsmaż warzywa i dodaj kaczkę.
Kaczka po chińsku – krok 5

Krok 5

Fix Knorr wymieszaj z 300 mililitrami wody i wlej na patelnię. Całość gotuj, aż sos zgęstnieje.
Kaczka po chińsku – krok 6

Krok 6

Potrawę dopraw sosem sojowym i świeżo startym imbirem. Podawaj posypaną posiekaną kolendrą samodzielnie lub, na przykład, z ryżem.

Więcej przepisów z tym produktem

Naturalna Przyprawa do kurczaka pikantna KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

189
osób dodało do Mniamlisty
45''
4
Łatwe
391
osób dodało do Mniamlisty
90''
4
Trudne
40
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
172
osoby dodały do Mniamlisty
30''
4
Łatwe