Kaczka w winogronach na białym winie– Zobacz na przepisy.pl pixel

Kaczka z winogronami w białym winie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

null

3 sztuki

1 łyżka

0.5 łyżeczki

3 sztuki

1 sztuka

1 szklanka

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Posiekaj czosnek i wymieszaj z 0,5 ziół, masłem i szczyptą soli.

Krok 2

Obierz jabłka pokrój w ćwiartki i usuń gniazda nasienne. Wymieszaj z resztą ziół. Jabłkami nadziej kaczkę i zaszyj.

Krok 3

Masą z masła i ziół natrzyj kaczkę.

Krok 4

Włóż do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 10 minut. Następnie obniż temperaturę do 170 stopni i piecz jeszcze 125 minut. W trakcie pieczenia kaczkę polewaj powstałym sosem oraz winem. Kaczkę obłóż winogronami na 15 minut przed końcem pieczenia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kaczka z winogronami w białym winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kaczka z winogronami w białym winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kaczka z winogronami w białym winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kaczka z winogronami w białym winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kaczka z winogronami w białym winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kaczka z winogronami w białym winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kaczka z winogronami w białym winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kaczka z winogronami w białym winie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Świąteczne ciasteczka
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej