Kaczka w winogronach na białym winie– Zobacz na przepisy.pl pixel

Kaczka z winogronami w białym winie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

null

3 sztuki

1 łyżka

0.5 łyżeczki

3 sztuki

1 sztuka

1 szklanka

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Posiekaj czosnek i wymieszaj z 0,5 ziół, masłem i szczyptą soli.

Krok 2

Obierz jabłka pokrój w ćwiartki i usuń gniazda nasienne. Wymieszaj z resztą ziół. Jabłkami nadziej kaczkę i zaszyj.

Krok 3

Masą z masła i ziół natrzyj kaczkę.

Krok 4

Włóż do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 10 minut. Następnie obniż temperaturę do 170 stopni i piecz jeszcze 125 minut. W trakcie pieczenia kaczkę polewaj powstałym sosem oraz winem. Kaczkę obłóż winogronami na 15 minut przed końcem pieczenia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kaczka z winogronami w białym winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kaczka z winogronami w białym winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kaczka z winogronami w białym winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kaczka z winogronami w białym winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kaczka z winogronami w białym winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kaczka z winogronami w białym winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kaczka z winogronami w białym winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kaczka z winogronami w białym winie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Szaszłyczki
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej