
Składniki
0.5 łyżeczki
0.5 łyżeczki
null
3 sztuki
1 łyżka
0.5 łyżeczki
3 sztuki
1 sztuka
1 szklanka
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Posiekaj czosnek i wymieszaj z 0,5 ziół, masłem i szczyptą soli.
Krok 2
Obierz jabłka pokrój w ćwiartki i usuń gniazda nasienne. Wymieszaj z resztą ziół. Jabłkami nadziej kaczkę i zaszyj.
Krok 3
Masą z masła i ziół natrzyj kaczkę.
Krok 4
Włóż do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 10 minut. Następnie obniż temperaturę do 170 stopni i piecz jeszcze 125 minut. W trakcie pieczenia kaczkę polewaj powstałym sosem oraz winem. Kaczkę obłóż winogronami na 15 minut przed końcem pieczenia.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej