Kaczka w winogronach na białym winie– Zobacz na przepisy.pl pixel

Kaczka z winogronami w białym winie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

null

3 sztuki

1 łyżka

0.5 łyżeczki

3 sztuki

1 sztuka

1 szklanka

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Posiekaj czosnek i wymieszaj z 0,5 ziół, masłem i szczyptą soli.

Krok 2

Obierz jabłka pokrój w ćwiartki i usuń gniazda nasienne. Wymieszaj z resztą ziół. Jabłkami nadziej kaczkę i zaszyj.

Krok 3

Masą z masła i ziół natrzyj kaczkę.

Krok 4

Włóż do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 10 minut. Następnie obniż temperaturę do 170 stopni i piecz jeszcze 125 minut. W trakcie pieczenia kaczkę polewaj powstałym sosem oraz winem. Kaczkę obłóż winogronami na 15 minut przed końcem pieczenia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kaczka z winogronami w białym winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kaczka z winogronami w białym winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kaczka z winogronami w białym winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kaczka z winogronami w białym winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kaczka z winogronami w białym winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kaczka z winogronami w białym winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kaczka z winogronami w białym winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kaczka z winogronami w białym winie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sałatka z batatów
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej