
Składniki
0.5 łyżeczki
0.5 łyżeczki
null
3 sztuki
1 łyżka
0.5 łyżeczki
3 sztuki
1 sztuka
1 szklanka
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Posiekaj czosnek i wymieszaj z 0,5 ziół, masłem i szczyptą soli.
Krok 2
Obierz jabłka pokrój w ćwiartki i usuń gniazda nasienne. Wymieszaj z resztą ziół. Jabłkami nadziej kaczkę i zaszyj.
Krok 3
Masą z masła i ziół natrzyj kaczkę.
Krok 4
Włóż do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 10 minut. Następnie obniż temperaturę do 170 stopni i piecz jeszcze 125 minut. W trakcie pieczenia kaczkę polewaj powstałym sosem oraz winem. Kaczkę obłóż winogronami na 15 minut przed końcem pieczenia.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.
Czytaj więcejKrólowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne.
Czytaj więcej