Kaczka w maladze przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kaczka w maladze

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

29 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 łyżeczka

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

1 sztuka

1 szklanka

1 sztuka

2 szklanki

8 sztuk

600 gramów

1 opakowanie

16 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sok z cytryny wmieszaj z miodem i solą. Powstała marynatą natrzyj mięso, odstaw na godzinę.

Krok 2

Gotowe usmaż na maśle i przełóż do rondla. Zalej winem i bulionem, gotuj na wolnym ogniu około 60 minut.

Krok 3

Miękkie mięso wyjmij z wywaru, ostudź je i pokrój w plastry. Wywar lekko odparuj.

Krok 4

Żelatynę rozpuść w 3 łyżkach zalewy z ananasa, gdy napęcznieje wlej do wrzącego wywaru.

Krok 5

Białko roztrzep z 2 łyżkami soku z ananasa i również wlej do wywaru, całość zagotuj, przecedź.

Krok 6

Na spód dużego półmiska wlej około 1 cm galarety i odstaw do zamrażalnika na 2 minuty.

Krok 7

Ułóż plastry mięsa, przekładając plastrami ananasa i pomarańczy. W środkach ananasa umieszczaj kolorowe wisienki. Całość przybierz melisą i płatkami migdałowymi. Zalej resztą galarety. Odstaw do całkowitego stężenia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kaczka w maladze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kaczka w maladze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kaczka w maladze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kaczka w maladze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kaczka w maladze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kaczka w maladze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kaczka w maladze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kaczka w maladze - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej