Kaczka w maladze przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kaczka w maladze

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

29 osób wydrukowało

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 łyżeczka

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

1 sztuka

1 szklanka

1 sztuka

2 szklanki

8 sztuk

600 gramów

1 opakowanie

16 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sok z cytryny wmieszaj z miodem i solą. Powstała marynatą natrzyj mięso, odstaw na godzinę.

Krok 2

Gotowe usmaż na maśle i przełóż do rondla. Zalej winem i bulionem, gotuj na wolnym ogniu około 60 minut.

Krok 3

Miękkie mięso wyjmij z wywaru, ostudź je i pokrój w plastry. Wywar lekko odparuj.

Krok 4

Żelatynę rozpuść w 3 łyżkach zalewy z ananasa, gdy napęcznieje wlej do wrzącego wywaru.

Krok 5

Białko roztrzep z 2 łyżkami soku z ananasa i również wlej do wywaru, całość zagotuj, przecedź.

Krok 6

Na spód dużego półmiska wlej około 1 cm galarety i odstaw do zamrażalnika na 2 minuty.

Krok 7

Ułóż plastry mięsa, przekładając plastrami ananasa i pomarańczy. W środkach ananasa umieszczaj kolorowe wisienki. Całość przybierz melisą i płatkami migdałowymi. Zalej resztą galarety. Odstaw do całkowitego stężenia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kaczka w maladze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kaczka w maladze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kaczka w maladze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kaczka w maladze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kaczka w maladze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kaczka w maladze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kaczka w maladze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kaczka w maladze - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej