Kaczka w maladze przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kaczka w maladze

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

28 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 łyżeczka

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

1 sztuka

1 szklanka

1 sztuka

2 szklanki

8 sztuk

600 gramów

1 opakowanie

16 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sok z cytryny wmieszaj z miodem i solą. Powstała marynatą natrzyj mięso, odstaw na godzinę.

Krok 2

Gotowe usmaż na maśle i przełóż do rondla. Zalej winem i bulionem, gotuj na wolnym ogniu około 60 minut.

Krok 3

Miękkie mięso wyjmij z wywaru, ostudź je i pokrój w plastry. Wywar lekko odparuj.

Krok 4

Żelatynę rozpuść w 3 łyżkach zalewy z ananasa, gdy napęcznieje wlej do wrzącego wywaru.

Krok 5

Białko roztrzep z 2 łyżkami soku z ananasa i również wlej do wywaru, całość zagotuj, przecedź.

Krok 6

Na spód dużego półmiska wlej około 1 cm galarety i odstaw do zamrażalnika na 2 minuty.

Krok 7

Ułóż plastry mięsa, przekładając plastrami ananasa i pomarańczy. W środkach ananasa umieszczaj kolorowe wisienki. Całość przybierz melisą i płatkami migdałowymi. Zalej resztą galarety. Odstaw do całkowitego stężenia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kaczka w maladze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kaczka w maladze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kaczka w maladze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kaczka w maladze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kaczka w maladze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kaczka w maladze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kaczka w maladze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kaczka w maladze - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
15 osób ogląda przepis:
Szakszuka
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej