Kaczka z cytryną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kaczka z cytryną

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

2 sztuki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 sztuka

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek i cebulę pokrój w plasterki.

Krok 2

Olej wymieszaj z sokiem cytryny oraz 1 szklanką wody. Zalej tym cebulę i czosnek, dodaj Marynatę do kurczaka Knorr, tymianek i majeranek.

Krok 3

Kaczkę pokrój na porcje i włóż do marynaty. Odstaw w chłodne miejsce na ok 2 h.

Krok 4

Po upływie tego czasu gotuj kaczkę w marynacie do miękkości.

Krok 5

Następnie wyjmij porcje kaczki a sos przecedź.

Krok 6

Porcje kaczki wyłóż na talerze polej sosem i posyp startą skórką z cytryny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kaczka z cytryną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kaczka z cytryną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kaczka z cytryną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kaczka z cytryną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kaczka z cytryną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kaczka z cytryną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kaczka z cytryną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kaczka z cytryną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Pierogi ruskie
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej