Kaczka z cytryną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kaczka z cytryną

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

2 sztuki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 sztuka

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek i cebulę pokrój w plasterki.

Krok 2

Olej wymieszaj z sokiem cytryny oraz 1 szklanką wody. Zalej tym cebulę i czosnek, dodaj Marynatę do kurczaka Knorr, tymianek i majeranek.

Krok 3

Kaczkę pokrój na porcje i włóż do marynaty. Odstaw w chłodne miejsce na ok 2 h.

Krok 4

Po upływie tego czasu gotuj kaczkę w marynacie do miękkości.

Krok 5

Następnie wyjmij porcje kaczki a sos przecedź.

Krok 6

Porcje kaczki wyłóż na talerze polej sosem i posyp startą skórką z cytryny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kaczka z cytryną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kaczka z cytryną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kaczka z cytryną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kaczka z cytryną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kaczka z cytryną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kaczka z cytryną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kaczka z cytryną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kaczka z cytryną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kołacz z kruszonką
czas przygotowania
180 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej