Kaczka z cytryną

Autor: MartaS MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 łyżeczka

1 szklanka

1 łyżeczka

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek i cebulę pokrój w plasterki.

Krok 2

Olej wymieszaj z sokiem cytryny oraz 1 szklanką wody. Zalej tym cebulę i czosnek, dodaj Marynatę do kurczaka Knorr, tymianek i majeranek.

Krok 3

Kaczkę pokrój na porcje i włóż do marynaty. Odstaw w chłodne miejsce na ok 2 h.

Krok 4

Po upływie tego czasu gotuj kaczkę w marynacie do miękkości.

Krok 5

Następnie wyjmij porcje kaczki a sos przecedź.

Krok 6

Porcje kaczki wyłóż na talerze polej sosem i posyp startą skórką z cytryny.

0

Opinie o przepisie

1 osoba ogląda przepis:
Placek z wiśniami
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Przyprawa do pikantnego kurczaka Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Przyprawa do pikantnego kurczaka Knorr

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej