Kaczka z cytryną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kaczka z cytryną

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

2 sztuki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 sztuka

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek i cebulę pokrój w plasterki.

Krok 2

Olej wymieszaj z sokiem cytryny oraz 1 szklanką wody. Zalej tym cebulę i czosnek, dodaj Marynatę do kurczaka Knorr, tymianek i majeranek.

Krok 3

Kaczkę pokrój na porcje i włóż do marynaty. Odstaw w chłodne miejsce na ok 2 h.

Krok 4

Po upływie tego czasu gotuj kaczkę w marynacie do miękkości.

Krok 5

Następnie wyjmij porcje kaczki a sos przecedź.

Krok 6

Porcje kaczki wyłóż na talerze polej sosem i posyp startą skórką z cytryny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kaczka z cytryną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kaczka z cytryną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kaczka z cytryną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kaczka z cytryną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kaczka z cytryną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kaczka z cytryną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kaczka z cytryną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kaczka z cytryną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej