
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
2 sztuki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 sztuka
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek i cebulę pokrój w plasterki.
Krok 2
Olej wymieszaj z sokiem cytryny oraz 1 szklanką wody. Zalej tym cebulę i czosnek, dodaj Marynatę do kurczaka Knorr, tymianek i majeranek.
Krok 3
Kaczkę pokrój na porcje i włóż do marynaty. Odstaw w chłodne miejsce na ok 2 h.
Krok 4
Po upływie tego czasu gotuj kaczkę w marynacie do miękkości.
Krok 5
Następnie wyjmij porcje kaczki a sos przecedź.
Krok 6
Porcje kaczki wyłóż na talerze polej sosem i posyp startą skórką z cytryny.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej