
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
2 sztuki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 sztuka
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek i cebulę pokrój w plasterki.
Krok 2
Olej wymieszaj z sokiem cytryny oraz 1 szklanką wody. Zalej tym cebulę i czosnek, dodaj Marynatę do kurczaka Knorr, tymianek i majeranek.
Krok 3
Kaczkę pokrój na porcje i włóż do marynaty. Odstaw w chłodne miejsce na ok 2 h.
Krok 4
Po upływie tego czasu gotuj kaczkę w marynacie do miękkości.
Krok 5
Następnie wyjmij porcje kaczki a sos przecedź.
Krok 6
Porcje kaczki wyłóż na talerze polej sosem i posyp startą skórką z cytryny.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej