Czekoladowiec bez mąki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Czekoladowiec bez mąki

Autor: Karolina Cichosz

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 opakowania

6 sztuk

200 gramów

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

1) Ciepłe masło należy utrzeć z żółtkami oraz cukrem na gładką masę.

Krok 2

2) W międzyczasie rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni.

Krok 3

3) Jedną czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej, a drugą zawijam w ścierkę kuchenną i rozdrabniam tłuczkiem do mięsa.

Krok 4

4) Do masy dodaję roztopioną czekoladę i znów mieszam.

Krok 5

5) 6 białek ubijam na sztywno (pamiętajcie – szczypta soli!) i po ubiciu delikatnie przekładam do masy i zaczynam łączyć całość.

Krok 6

6) Na końcu dosypuję 3/4 pokruszonej czekolady do masy, a resztę zostawiam.

Krok 7

7) Formę na ciasto smaruję cienko tłuszczem i obsypuję kaszą manną.

Krok 8

8) Wykładam ciasto i posypuję resztą rozkruszonej czekolady.

Krok 9

9) Ciasto powinno piec się krótko, bo musi być mokre w środku. Sprawdzajcie je po 20 minutach w piekarniku. Po około 30 już powinno być gotowe. Można wyłączyć temperaturę i zostawić je, aby „doszło”.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Czekoladowiec bez mąki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Czekoladowiec bez mąki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Czekoladowiec bez mąki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Czekoladowiec bez mąki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Czekoladowiec bez mąki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Czekoladowiec bez mąki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Czekoladowiec bez mąki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Czekoladowiec bez mąki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Dorsz z salsą mango
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej