Potrawka drobiowa z kuskusem i warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Potrawka drobiowa z kuskusem i warzywami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

1 szczypta

1 sztuka

3 sztuki

1 szczypta

1 łyżeczka

1 łyżka

0.5 litra

2 łyżki

0.5 opakowania

2 sztuki

30 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paprykę pokrój w paski i ugotuj z fasolką szparagową. Odcedź.

Krok 2

Cukinię pokrój w plastry i podsmaż na patelni bez tłuszczu. Posyp papryką i pieprzem.

Krok 3

Cebulę posiekaj i zeszklij na oleju. Pomidory pokrój w kostkę i dodaj do cebuli. Wsyp mąkę i duś przez 20 minut.

Krok 4

Mięso pokrój na kawałki, oprósz solą i pieprzem. Podsmaż, dodaj fasolę z papryką, cukinię i sos, przypraw i smaż na małym ogniu około 10 minut.

Krok 5

Wsyp kuskus, zalej bulionem, wymieszaj i odstaw na 15 minut. Podawaj na ciepło.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Potrawka drobiowa z kuskusem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Potrawka drobiowa z kuskusem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Potrawka drobiowa z kuskusem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Potrawka drobiowa z kuskusem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Potrawka drobiowa z kuskusem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Potrawka drobiowa z kuskusem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Potrawka drobiowa z kuskusem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Potrawka drobiowa z kuskusem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Bogracz z pieczarką
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej