Potrawka drobiowa z kuskusem i warzywami
średnie
3 osoby zapisały

Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
1 szczypta
1 sztuka
3 sztuki
1 szczypta
1 łyżeczka
1 łyżka
0.5 litra
2 łyżki
0.5 opakowania
2 sztuki
30 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Paprykę pokrój w paski i ugotuj z fasolką szparagową. Odcedź.
Krok 2
Cukinię pokrój w plastry i podsmaż na patelni bez tłuszczu. Posyp papryką i pieprzem.
Krok 3
Cebulę posiekaj i zeszklij na oleju. Pomidory pokrój w kostkę i dodaj do cebuli. Wsyp mąkę i duś przez 20 minut.
Krok 4
Mięso pokrój na kawałki, oprósz solą i pieprzem. Podsmaż, dodaj fasolę z papryką, cukinię i sos, przypraw i smaż na małym ogniu około 10 minut.
Krok 5
Wsyp kuskus, zalej bulionem, wymieszaj i odstaw na 15 minut. Podawaj na ciepło.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej