Potrawka drobiowa z kuskusem i warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Potrawka drobiowa z kuskusem i warzywami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

1 szczypta

1 sztuka

3 sztuki

1 szczypta

1 łyżeczka

1 łyżka

0.5 litra

2 łyżki

0.5 opakowania

2 sztuki

30 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paprykę pokrój w paski i ugotuj z fasolką szparagową. Odcedź.

Krok 2

Cukinię pokrój w plastry i podsmaż na patelni bez tłuszczu. Posyp papryką i pieprzem.

Krok 3

Cebulę posiekaj i zeszklij na oleju. Pomidory pokrój w kostkę i dodaj do cebuli. Wsyp mąkę i duś przez 20 minut.

Krok 4

Mięso pokrój na kawałki, oprósz solą i pieprzem. Podsmaż, dodaj fasolę z papryką, cukinię i sos, przypraw i smaż na małym ogniu około 10 minut.

Krok 5

Wsyp kuskus, zalej bulionem, wymieszaj i odstaw na 15 minut. Podawaj na ciepło.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Potrawka drobiowa z kuskusem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Potrawka drobiowa z kuskusem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Potrawka drobiowa z kuskusem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Potrawka drobiowa z kuskusem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Potrawka drobiowa z kuskusem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Potrawka drobiowa z kuskusem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Potrawka drobiowa z kuskusem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Potrawka drobiowa z kuskusem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Omlet ze szpinakiem
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

średnie

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej