Potrawka drobiowa z kuskusem i warzywami
średnie
3 osoby zapisały

Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
1 szczypta
1 sztuka
3 sztuki
1 szczypta
1 łyżeczka
1 łyżka
0.5 litra
2 łyżki
0.5 opakowania
2 sztuki
30 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Paprykę pokrój w paski i ugotuj z fasolką szparagową. Odcedź.
Krok 2
Cukinię pokrój w plastry i podsmaż na patelni bez tłuszczu. Posyp papryką i pieprzem.
Krok 3
Cebulę posiekaj i zeszklij na oleju. Pomidory pokrój w kostkę i dodaj do cebuli. Wsyp mąkę i duś przez 20 minut.
Krok 4
Mięso pokrój na kawałki, oprósz solą i pieprzem. Podsmaż, dodaj fasolę z papryką, cukinię i sos, przypraw i smaż na małym ogniu około 10 minut.
Krok 5
Wsyp kuskus, zalej bulionem, wymieszaj i odstaw na 15 minut. Podawaj na ciepło.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej