Potrawka drobiowa z kuskusem i warzywami
średnie
3 osoby zapisały

Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
1 szczypta
1 sztuka
3 sztuki
1 szczypta
1 łyżeczka
1 łyżka
0.5 litra
2 łyżki
0.5 opakowania
2 sztuki
30 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Paprykę pokrój w paski i ugotuj z fasolką szparagową. Odcedź.
Krok 2
Cukinię pokrój w plastry i podsmaż na patelni bez tłuszczu. Posyp papryką i pieprzem.
Krok 3
Cebulę posiekaj i zeszklij na oleju. Pomidory pokrój w kostkę i dodaj do cebuli. Wsyp mąkę i duś przez 20 minut.
Krok 4
Mięso pokrój na kawałki, oprósz solą i pieprzem. Podsmaż, dodaj fasolę z papryką, cukinię i sos, przypraw i smaż na małym ogniu około 10 minut.
Krok 5
Wsyp kuskus, zalej bulionem, wymieszaj i odstaw na 15 minut. Podawaj na ciepło.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej