Potrawka drobiowa z kuskusem i warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Potrawka drobiowa z kuskusem i warzywami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

1 szczypta

1 sztuka

3 sztuki

1 szczypta

1 łyżeczka

1 łyżka

0.5 litra

2 łyżki

0.5 opakowania

2 sztuki

30 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paprykę pokrój w paski i ugotuj z fasolką szparagową. Odcedź.

Krok 2

Cukinię pokrój w plastry i podsmaż na patelni bez tłuszczu. Posyp papryką i pieprzem.

Krok 3

Cebulę posiekaj i zeszklij na oleju. Pomidory pokrój w kostkę i dodaj do cebuli. Wsyp mąkę i duś przez 20 minut.

Krok 4

Mięso pokrój na kawałki, oprósz solą i pieprzem. Podsmaż, dodaj fasolę z papryką, cukinię i sos, przypraw i smaż na małym ogniu około 10 minut.

Krok 5

Wsyp kuskus, zalej bulionem, wymieszaj i odstaw na 15 minut. Podawaj na ciepło.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Potrawka drobiowa z kuskusem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Potrawka drobiowa z kuskusem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Potrawka drobiowa z kuskusem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Potrawka drobiowa z kuskusem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Potrawka drobiowa z kuskusem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Potrawka drobiowa z kuskusem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Potrawka drobiowa z kuskusem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Potrawka drobiowa z kuskusem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej