Duszony udziec z kurczaka w sosie maślano-cebulowo-czosnkowym
łatwe
47 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
3 łyżki
1 sztuka
80 gramów
4 sztuki
2 sztuki
2 łyżki
600 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety pokrój na nieduże kawałeczki, skrop sosej sojowym i wymieszaj z mąką. Na patelni rozgrzej masło - wrzuć mięso otrzepując je z ew. nadmiaru mąki i smaż aż się zetnie i zacznie rumienić.
Krok 2
Cebulę i czosnek obierz, posiekaj, dodaj do podsmażonego mięsa. Smaż razem aż cebula się zeszkli. Wlej rozpuszczoną w 3/4 szkl. wody bulionetkę i duś całość pod przykryciem ok. 20 minut.
Krok 3
Na koniec dodaj rozkruszone mini kostki. Podawaj z kopytkami albo ryżem i ulubioną surówką albo duszonymi warzywami posypując obficie posiekanym koperkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Bulionetka drobiowa Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej