Kotlet w kurkowo-śmietanowym sosie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlet w kurkowo-śmietanowym sosie

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

2

5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

35 osób wydrukowało

Pobierz pdf

47 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

150 gramów

180 mililitrów

2 łyżki

1 sztuka

1 łyżeczka

1 szczypta

3 sztuki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurki umyć i oczyścić. Kotlety nie rozbijać tylko oprószyć solą i pieprzem. Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Cebule pokroić w kostkę.

Krok 2

Na patelnię dać olej i masło, rozgrzać razem, dodać mięso i obsmażyć na rumiano, dodać kurki i cebule. Smażyć chwile razem.

Krok 3

Kostkę bulionową rozpuścić w 175ml wody, wlać na patelnię, wymieszać, dodać tymianek, ciut pieprzu i dusić razem aż kurki zmiękną.

Krok 4

Na koniec dodać śmietanę, podgrzać, dodać makaron wymieszać razem. na talerzu danie posypać świeżo zmielonym kolorowym pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlet w kurkowo-śmietanowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlet w kurkowo-śmietanowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlet w kurkowo-śmietanowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlet w kurkowo-śmietanowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlet w kurkowo-śmietanowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlet w kurkowo-śmietanowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlet w kurkowo-śmietanowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlet w kurkowo-śmietanowym sosie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Kotlet po kowalsku
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

Żurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.

Czytaj więcej