Kotlet w kurkowo-śmietanowym sosie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlet w kurkowo-śmietanowym sosie

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

2

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

39 osób wydrukowało

Pobierz pdf

52 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

150 gramów

180 mililitrów

2 łyżki

1 sztuka

1 łyżeczka

1 szczypta

3 sztuki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurki umyć i oczyścić. Kotlety nie rozbijać tylko oprószyć solą i pieprzem. Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Cebule pokroić w kostkę.

Krok 2

Na patelnię dać olej i masło, rozgrzać razem, dodać mięso i obsmażyć na rumiano, dodać kurki i cebule. Smażyć chwile razem.

Krok 3

Kostkę bulionową rozpuścić w 175ml wody, wlać na patelnię, wymieszać, dodać tymianek, ciut pieprzu i dusić razem aż kurki zmiękną.

Krok 4

Na koniec dodać śmietanę, podgrzać, dodać makaron wymieszać razem. na talerzu danie posypać świeżo zmielonym kolorowym pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlet w kurkowo-śmietanowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlet w kurkowo-śmietanowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlet w kurkowo-śmietanowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlet w kurkowo-śmietanowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlet w kurkowo-śmietanowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlet w kurkowo-śmietanowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlet w kurkowo-śmietanowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlet w kurkowo-śmietanowym sosie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej