
Składniki
2 łyżki
150 gramów
180 mililitrów
2 łyżki
1 sztuka
1 łyżeczka
1 szczypta
3 sztuki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurki umyć i oczyścić. Kotlety nie rozbijać tylko oprószyć solą i pieprzem. Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Cebule pokroić w kostkę.
Krok 2
Na patelnię dać olej i masło, rozgrzać razem, dodać mięso i obsmażyć na rumiano, dodać kurki i cebule. Smażyć chwile razem.
Krok 3
Kostkę bulionową rozpuścić w 175ml wody, wlać na patelnię, wymieszać, dodać tymianek, ciut pieprzu i dusić razem aż kurki zmiękną.
Krok 4
Na koniec dodać śmietanę, podgrzać, dodać makaron wymieszać razem. na talerzu danie posypać świeżo zmielonym kolorowym pieprzem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Bulion grzybowy na borowikach leśnych Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

































