Kotlet w kurkowo-śmietanowym sosie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlet w kurkowo-śmietanowym sosie

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

2

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

39 osób wydrukowało

Pobierz pdf

50 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

150 gramów

180 mililitrów

2 łyżki

1 sztuka

1 łyżeczka

1 szczypta

3 sztuki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurki umyć i oczyścić. Kotlety nie rozbijać tylko oprószyć solą i pieprzem. Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Cebule pokroić w kostkę.

Krok 2

Na patelnię dać olej i masło, rozgrzać razem, dodać mięso i obsmażyć na rumiano, dodać kurki i cebule. Smażyć chwile razem.

Krok 3

Kostkę bulionową rozpuścić w 175ml wody, wlać na patelnię, wymieszać, dodać tymianek, ciut pieprzu i dusić razem aż kurki zmiękną.

Krok 4

Na koniec dodać śmietanę, podgrzać, dodać makaron wymieszać razem. na talerzu danie posypać świeżo zmielonym kolorowym pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlet w kurkowo-śmietanowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlet w kurkowo-śmietanowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlet w kurkowo-śmietanowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlet w kurkowo-śmietanowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlet w kurkowo-śmietanowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlet w kurkowo-śmietanowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlet w kurkowo-śmietanowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlet w kurkowo-śmietanowym sosie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej