Kotlety mielone z ciecierzycą i suszonymi pomidorami

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

400

30 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

0.5 szklanki

2 łyżki

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

4 łyżki

1 szczypta

1 łyżka

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obierz i drobno posiekaj. Zeszklij na odrobinie oleju, odstaw do ostygnięcia. Mięso wymieszaj z przyprawami- przyprawą do mięs Knorr, czosnkiem w mini kostkach Knorr i pieprzem. Dodaj jajko i kaszę mannę.

Krok 2

Z masy formuj w dłoni placuszki, na środek każdego nakładaj po kilka kulek ciecierzycy i suszone pomidory, zamknij placuszki w okrągły kotlecik. Smaż na oleju do zrumienia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety mielone z ciecierzycą i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety mielone z ciecierzycą i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety mielone z ciecierzycą i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety mielone z ciecierzycą i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety mielone z ciecierzycą i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety mielone z ciecierzycą i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety mielone z ciecierzycą i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej