Kotlety mielone z ciecierzycą i suszonymi pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety mielone z ciecierzycą i suszonymi pomidorami

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

30 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

2 łyżki

4 łyżki

250 gramów

0.5 sztuki

2 łyżki

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obierz i drobno posiekaj. Zeszklij na odrobinie oleju, odstaw do ostygnięcia. Mięso wymieszaj z przyprawami- przyprawą do mięs Knorr, czosnkiem w mini kostkach Knorr i pieprzem. Dodaj jajko i kaszę mannę.

Krok 2

Z masy formuj w dłoni placuszki, na środek każdego nakładaj po kilka kulek ciecierzycy i suszone pomidory, zamknij placuszki w okrągły kotlecik. Smaż na oleju do zrumienia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety mielone z ciecierzycą i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety mielone z ciecierzycą i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety mielone z ciecierzycą i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety mielone z ciecierzycą i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety mielone z ciecierzycą i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety mielone z ciecierzycą i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety mielone z ciecierzycą i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety mielone z ciecierzycą i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej