Kotlety mielone z ciecierzycą i suszonymi pomidorami
średnie
19 osób zapisało

Składniki
1 szczypta
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
2 łyżki
4 łyżki
250 gramów
0.5 sztuki
2 łyżki
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę obierz i drobno posiekaj. Zeszklij na odrobinie oleju, odstaw do ostygnięcia. Mięso wymieszaj z przyprawami- przyprawą do mięs Knorr, czosnkiem w mini kostkach Knorr i pieprzem. Dodaj jajko i kaszę mannę.
Krok 2
Z masy formuj w dłoni placuszki, na środek każdego nakładaj po kilka kulek ciecierzycy i suszone pomidory, zamknij placuszki w okrągły kotlecik. Smaż na oleju do zrumienia.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej