Składniki
750 gramów
1 sztuka
null
null
4 sztuki
null
1 szklanka
null
750 gramów
400 gramów
null
2 łyżki
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki zalej osoloną wodą i gotuj przez 20 minut. Odcedź, obierz i zbij tłuczkiem.
Krok 2
Do ziemniaków dodaj mleko oraz masło i utrzyj na gładką masę.
Krok 3
Fasolkę ugotuj w osolonym wrzątku przez 15 minut.
Krok 4
Cebulę posiekaj i podsmaż na rozgrzanym maśle, dodaj mięso, wymieszaj i smaż przez kilka minut.
Krok 5
Obrane pomidory pokrój w ćwiartki i razem z odsączoną fasolą dodaj do mięsa. Całość dokładnie wymieszaj i dopraw ketchupem, papryką.
Krok 6
Część puree przełóż do naczynia żaroodpornego, wyłóż następnie mięso i przykryj puree.
Krok 7
Górę zapiekanki posyp serem.
Krok 8
Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni na 20 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu
średnie
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej