Włoska zapiekanka z boczkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Włoska zapiekanka z boczkiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null

null

2 sztuki

350 gramów

1 opakowanie

500 gramów

2 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj w osolonej wodzie.

Krok 2

Boczek pokrój w kostkę. Cebulę, czosnek posiekaj, dodaj do boczku i podsmaż na patelni.

Krok 3

Następnie dodaj pomidory, wszystko wymieszaj i smaż do momentu kiedy pomidory się rozpuszczą.

Krok 4

Żaroodporne naczynie wysmaruj margaryną i bułka tartą.

Krok 5

Makaron wymieszaj z połową sosu. Połowę makaronu włóż do naczynia, zalej resztą sosu i dodaj resztę makaronu.

Krok 6

Pokrój ser żółty w kostkę i ułóż wraz z Mozzarella na wierzchu zapiekanki.

Krok 7

Piecz przez 20 minut w temperaturze 250 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Włoska zapiekanka z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Włoska zapiekanka z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Włoska zapiekanka z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Włoska zapiekanka z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Włoska zapiekanka z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Włoska zapiekanka z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Włoska zapiekanka z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Włoska zapiekanka z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Zupa fasolowa z wkładką
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej