
Składniki
2 sztuki
null
null
2 sztuki
350 gramów
1 opakowanie
500 gramów
2 opakowania
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj w osolonej wodzie.
Krok 2
Boczek pokrój w kostkę. Cebulę, czosnek posiekaj, dodaj do boczku i podsmaż na patelni.
Krok 3
Następnie dodaj pomidory, wszystko wymieszaj i smaż do momentu kiedy pomidory się rozpuszczą.
Krok 4
Żaroodporne naczynie wysmaruj margaryną i bułka tartą.
Krok 5
Makaron wymieszaj z połową sosu. Połowę makaronu włóż do naczynia, zalej resztą sosu i dodaj resztę makaronu.
Krok 6
Pokrój ser żółty w kostkę i ułóż wraz z Mozzarella na wierzchu zapiekanki.
Krok 7
Piecz przez 20 minut w temperaturze 250 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej