
Składniki
2 sztuki
null
null
2 sztuki
350 gramów
1 opakowanie
500 gramów
2 opakowania
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj w osolonej wodzie.
Krok 2
Boczek pokrój w kostkę. Cebulę, czosnek posiekaj, dodaj do boczku i podsmaż na patelni.
Krok 3
Następnie dodaj pomidory, wszystko wymieszaj i smaż do momentu kiedy pomidory się rozpuszczą.
Krok 4
Żaroodporne naczynie wysmaruj margaryną i bułka tartą.
Krok 5
Makaron wymieszaj z połową sosu. Połowę makaronu włóż do naczynia, zalej resztą sosu i dodaj resztę makaronu.
Krok 6
Pokrój ser żółty w kostkę i ułóż wraz z Mozzarella na wierzchu zapiekanki.
Krok 7
Piecz przez 20 minut w temperaturze 250 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej