Włoska zapiekanka z boczkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Włoska zapiekanka z boczkiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null

null

2 sztuki

350 gramów

1 opakowanie

500 gramów

2 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj w osolonej wodzie.

Krok 2

Boczek pokrój w kostkę. Cebulę, czosnek posiekaj, dodaj do boczku i podsmaż na patelni.

Krok 3

Następnie dodaj pomidory, wszystko wymieszaj i smaż do momentu kiedy pomidory się rozpuszczą.

Krok 4

Żaroodporne naczynie wysmaruj margaryną i bułka tartą.

Krok 5

Makaron wymieszaj z połową sosu. Połowę makaronu włóż do naczynia, zalej resztą sosu i dodaj resztę makaronu.

Krok 6

Pokrój ser żółty w kostkę i ułóż wraz z Mozzarella na wierzchu zapiekanki.

Krok 7

Piecz przez 20 minut w temperaturze 250 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Włoska zapiekanka z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Włoska zapiekanka z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Włoska zapiekanka z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Włoska zapiekanka z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Włoska zapiekanka z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Włoska zapiekanka z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Włoska zapiekanka z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Włoska zapiekanka z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sałatka z makrelą
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej