Składniki
2 sztuki
null
null
2 sztuki
350 gramów
1 opakowanie
500 gramów
2 opakowania
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj w osolonej wodzie.
Krok 2
Boczek pokrój w kostkę. Cebulę, czosnek posiekaj, dodaj do boczku i podsmaż na patelni.
Krok 3
Następnie dodaj pomidory, wszystko wymieszaj i smaż do momentu kiedy pomidory się rozpuszczą.
Krok 4
Żaroodporne naczynie wysmaruj margaryną i bułka tartą.
Krok 5
Makaron wymieszaj z połową sosu. Połowę makaronu włóż do naczynia, zalej resztą sosu i dodaj resztę makaronu.
Krok 6
Pokrój ser żółty w kostkę i ułóż wraz z Mozzarella na wierzchu zapiekanki.
Krok 7
Piecz przez 20 minut w temperaturze 250 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu
średnie
Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej