Włoska zapiekanka z boczkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Włoska zapiekanka z boczkiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null

null

2 sztuki

350 gramów

1 opakowanie

500 gramów

2 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj w osolonej wodzie.

Krok 2

Boczek pokrój w kostkę. Cebulę, czosnek posiekaj, dodaj do boczku i podsmaż na patelni.

Krok 3

Następnie dodaj pomidory, wszystko wymieszaj i smaż do momentu kiedy pomidory się rozpuszczą.

Krok 4

Żaroodporne naczynie wysmaruj margaryną i bułka tartą.

Krok 5

Makaron wymieszaj z połową sosu. Połowę makaronu włóż do naczynia, zalej resztą sosu i dodaj resztę makaronu.

Krok 6

Pokrój ser żółty w kostkę i ułóż wraz z Mozzarella na wierzchu zapiekanki.

Krok 7

Piecz przez 20 minut w temperaturze 250 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Włoska zapiekanka z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Włoska zapiekanka z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Włoska zapiekanka z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Włoska zapiekanka z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Włoska zapiekanka z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Włoska zapiekanka z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Włoska zapiekanka z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Włoska zapiekanka z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej