
Składniki
1 łyżka
1 łyżka
1 łyżka
1 szklanka
50 gramów
100 gramów
450 gramów
50 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Drożdże mieszamy z cukrem i odrobiną wody.
Krok 2
Mąkę, otręby, wodę, oliwę i sól wrzucamy do miski i dodajemy uaktywnione drożdże.
Krok 3
Ciasto zagniatamy 10 minut i odkładamy na 30, aż do wyrośnięcia.
Krok 4
Po upływie czasu formujemy bułki i posypujemy je płatkami i pestkami.
Krok 5
Następnie wkładamy je na 20 minut do piekarnika. Pieczemy w 150 C z termoobiegiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej