Dietetyczne bułki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dietetyczne bułki

Autor: www.psycho-dietetyka.blogspot.com

ratingratingratingratingrating

12

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

32 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

133 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

1 szklanka

50 gramów

100 gramów

450 gramów

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Drożdże mieszamy z cukrem i odrobiną wody.

Krok 2

Mąkę, otręby, wodę, oliwę i sól wrzucamy do miski i dodajemy uaktywnione drożdże.

Krok 3

Ciasto zagniatamy 10 minut i odkładamy na 30, aż do wyrośnięcia.

Krok 4

Po upływie czasu formujemy bułki i posypujemy je płatkami i pestkami.

Krok 5

Następnie wkładamy je na 20 minut do piekarnika. Pieczemy w 150 C z termoobiegiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dietetyczne bułki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dietetyczne bułki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dietetyczne bułki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dietetyczne bułki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dietetyczne bułki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dietetyczne bułki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dietetyczne bułki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dietetyczne bułki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej