
Składniki
500 gramów
-1 sztuk
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 pęczek
1 sztuka
200 gramów
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso zmiel a następnie wymieszaj z jajkiem oraz z przyprawami. Z farszu uformuj kuleczki.
Krok 2
Do naczynia wlej olej i zimną wodę i dodaj kostkę bulionu drobiowego lub warzywnego Knorr.
Krok 3
Wrzuć kuleczki mięsne do warzywnego wywaru i chwile gotuj. Następnie dodaj fasolkę szparagowa i groszek zielony. Dopraw do swojego smaku.
Krok 4
Gotuj ok 5 minut i gotowe. Podawaj z ziemniakami lub kaszą.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej