Kulki po marokańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kulki po marokańsku

Autor: Marzena Malinowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

-1 sztuk

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 pęczek

1 sztuka

200 gramów

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso zmiel a następnie wymieszaj z jajkiem oraz z przyprawami. Z farszu uformuj kuleczki.

Krok 2

Do naczynia wlej olej i zimną wodę i dodaj kostkę bulionu drobiowego lub warzywnego Knorr.

Krok 3

Wrzuć kuleczki mięsne do warzywnego wywaru i chwile gotuj. Następnie dodaj fasolkę szparagowa i groszek zielony. Dopraw do swojego smaku.

Krok 4

Gotuj ok 5 minut i gotowe. Podawaj z ziemniakami lub kaszą.

Marzena Malinowska

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kulki po marokańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kulki po marokańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kulki po marokańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kulki po marokańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kulki po marokańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kulki po marokańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kulki po marokańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kulki po marokańsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Gorący Kubek Knorr Rosół z kury z makaronem

Więcej przepisów z użyciem tego produktu

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej