Kulki po marokańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kulki po marokańsku

Autor: Marzena Malinowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

-1 sztuk

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 pęczek

1 sztuka

200 gramów

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso zmiel a następnie wymieszaj z jajkiem oraz z przyprawami. Z farszu uformuj kuleczki.

Krok 2

Do naczynia wlej olej i zimną wodę i dodaj kostkę bulionu drobiowego lub warzywnego Knorr.

Krok 3

Wrzuć kuleczki mięsne do warzywnego wywaru i chwile gotuj. Następnie dodaj fasolkę szparagowa i groszek zielony. Dopraw do swojego smaku.

Krok 4

Gotuj ok 5 minut i gotowe. Podawaj z ziemniakami lub kaszą.

Marzena Malinowska

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kulki po marokańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kulki po marokańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kulki po marokańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kulki po marokańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kulki po marokańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kulki po marokańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kulki po marokańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kulki po marokańsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej