
Składniki
500 gramów
-1 sztuk
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 pęczek
1 sztuka
200 gramów
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso zmiel a następnie wymieszaj z jajkiem oraz z przyprawami. Z farszu uformuj kuleczki.
Krok 2
Do naczynia wlej olej i zimną wodę i dodaj kostkę bulionu drobiowego lub warzywnego Knorr.
Krok 3
Wrzuć kuleczki mięsne do warzywnego wywaru i chwile gotuj. Następnie dodaj fasolkę szparagowa i groszek zielony. Dopraw do swojego smaku.
Krok 4
Gotuj ok 5 minut i gotowe. Podawaj z ziemniakami lub kaszą.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej