Cebulowe kotleciki

Autor: Ewa Sidor

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

2 sztuki

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę siekamy i przysmazamy na masełku dodajemy do miesa mielonego.Bułkę namaczamy w wodzie lub mleku -odciskamy ,dodajemy do mięsa.

Krok 2

Do miesa dodajemy także jajko ,odrobinę zimnej wody ,przyprawe uniwersalną ,mieszamy ,dosć długo . Dodajemy wyciśnięty ząbek czosnku ,ponownie mieszamy Formujemy kotleciki .Smażymy je na rozgrzanej oliwie.

Krok 3

Sos rozrabiamy w wodzie i wlewamy na patelnie do kotlecików ,dusimy .Jak sos zdęstnieje ,potrawa jest gotowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cebulowe kotleciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cebulowe kotleciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cebulowe kotleciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cebulowe kotleciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cebulowe kotleciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cebulowe kotleciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cebulowe kotleciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Zapiekane nachos z serem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej