Kotleciki cebulowo-czosnkowe – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cebulowe kotleciki

Autor: Ewa Sidor

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżka

1 sztuka

1 kilogram

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę siekamy i przysmazamy na masełku dodajemy do miesa mielonego.Bułkę namaczamy w wodzie lub mleku -odciskamy ,dodajemy do mięsa.

Krok 2

Do miesa dodajemy także jajko ,odrobinę zimnej wody ,przyprawe uniwersalną ,mieszamy ,dosć długo . Dodajemy wyciśnięty ząbek czosnku ,ponownie mieszamy Formujemy kotleciki .Smażymy je na rozgrzanej oliwie.

Krok 3

Sos rozrabiamy w wodzie i wlewamy na patelnie do kotlecików ,dusimy .Jak sos zdęstnieje ,potrawa jest gotowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cebulowe kotleciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cebulowe kotleciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cebulowe kotleciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cebulowe kotleciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cebulowe kotleciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cebulowe kotleciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cebulowe kotleciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cebulowe kotleciki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej