Kotleciki cebulowo-czosnkowe – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cebulowe kotleciki

Autor: Ewa Sidor

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżka

1 sztuka

1 kilogram

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę siekamy i przysmazamy na masełku dodajemy do miesa mielonego.Bułkę namaczamy w wodzie lub mleku -odciskamy ,dodajemy do mięsa.

Krok 2

Do miesa dodajemy także jajko ,odrobinę zimnej wody ,przyprawe uniwersalną ,mieszamy ,dosć długo . Dodajemy wyciśnięty ząbek czosnku ,ponownie mieszamy Formujemy kotleciki .Smażymy je na rozgrzanej oliwie.

Krok 3

Sos rozrabiamy w wodzie i wlewamy na patelnie do kotlecików ,dusimy .Jak sos zdęstnieje ,potrawa jest gotowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cebulowe kotleciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cebulowe kotleciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cebulowe kotleciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cebulowe kotleciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cebulowe kotleciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cebulowe kotleciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cebulowe kotleciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cebulowe kotleciki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej