Indycze pulpety z chińskim smaczkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Indycze pulpety z chińskim smaczkiem

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

30 dekagramów

1 sztuka

3 łyżki

6 łyżek

1 szklanka

1 szklanka

1 pęczek

1 szczypta

4 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fix rozrobić z 300 mll zimnej wody. Wlać do garnuszka . Dorzucić bambus i pokrojoną w cienkie paseczki paprykę . Dosypać garść pokrojonej natki pietruszki. Dusić na bardzo małym gazie 10 minut. Mięso wymieszać z jajkiem , 3 łyżkami wody, bułką tartą , kilkoma łyżkami natki pietruszki, Delikatem , szczyptą pieprzu . Formować nieduże pulpety i obtoczyć w mące. Na patelni rozgrzać olej i usmażyć na rumiano pulpety. Przełożyć pulpety do sosu z Fixu i dusić 15 minut na bardzo małym gazie. Podawać z ryżem na sypko.

Krok 2

* Można dodać jeszcze ugotowane i pokrojone w paseczki grzyby Mun lub Shi-take

Grażyna Molak

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Indycze pulpety z chińskim smaczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Indycze pulpety z chińskim smaczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Indycze pulpety z chińskim smaczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Indycze pulpety z chińskim smaczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Indycze pulpety z chińskim smaczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Indycze pulpety z chińskim smaczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Indycze pulpety z chińskim smaczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej