Indycze pulpety z chińskim smaczkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Indycze pulpety z chińskim smaczkiem

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

30 dekagramów

1 sztuka

3 łyżki

6 łyżek

1 szklanka

1 szklanka

1 pęczek

1 szczypta

4 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fix rozrobić z 300 mll zimnej wody. Wlać do garnuszka . Dorzucić bambus i pokrojoną w cienkie paseczki paprykę . Dosypać garść pokrojonej natki pietruszki. Dusić na bardzo małym gazie 10 minut. Mięso wymieszać z jajkiem , 3 łyżkami wody, bułką tartą , kilkoma łyżkami natki pietruszki, Delikatem , szczyptą pieprzu . Formować nieduże pulpety i obtoczyć w mące. Na patelni rozgrzać olej i usmażyć na rumiano pulpety. Przełożyć pulpety do sosu z Fixu i dusić 15 minut na bardzo małym gazie. Podawać z ryżem na sypko.

Krok 2

* Można dodać jeszcze ugotowane i pokrojone w paseczki grzyby Mun lub Shi-take

Grażyna Molak

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Indycze pulpety z chińskim smaczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Indycze pulpety z chińskim smaczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Indycze pulpety z chińskim smaczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Indycze pulpety z chińskim smaczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Indycze pulpety z chińskim smaczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Indycze pulpety z chińskim smaczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Indycze pulpety z chińskim smaczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Indycze pulpety z chińskim smaczkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Królowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne. Nie zwlekajcie – weźcie go na kulinarny warsztat, gdy tylko te przysmaki pojawią się na straganach.

Czytaj więcej

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej