
Składniki
3 łyżki
6 łyżek
1 sztuka
1 łyżka
1 szklanka
1 pęczek
1 sztuka
1 szklanka
1 szczypta
1 sztuka
30 dekagramów
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fix rozrobić z 300 mll zimnej wody. Wlać do garnuszka . Dorzucić bambus i pokrojoną w cienkie paseczki paprykę . Dosypać garść pokrojonej natki pietruszki. Dusić na bardzo małym gazie 10 minut. Mięso wymieszać z jajkiem , 3 łyżkami wody, bułką tartą , kilkoma łyżkami natki pietruszki, Delikatem , szczyptą pieprzu . Formować nieduże pulpety i obtoczyć w mące. Na patelni rozgrzać olej i usmażyć na rumiano pulpety. Przełożyć pulpety do sosu z Fixu i dusić 15 minut na bardzo małym gazie. Podawać z ryżem na sypko.
Krok 2
* Można dodać jeszcze ugotowane i pokrojone w paseczki grzyby Mun lub Shi-take

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej