Indycze pulpety z chińskim smaczkiem

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 pęczek

4 łyżki

1 szczypta

1 szklanka

1 sztuka

6 łyżek

30 dekagramów

1 sztuka

1 szklanka

3 łyżki

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fix rozrobić z 300 mll zimnej wody. Wlać do garnuszka . Dorzucić bambus i pokrojoną w cienkie paseczki paprykę . Dosypać garść pokrojonej natki pietruszki. Dusić na bardzo małym gazie 10 minut. Mięso wymieszać z jajkiem , 3 łyżkami wody, bułką tartą , kilkoma łyżkami natki pietruszki, Delikatem , szczyptą pieprzu . Formować nieduże pulpety i obtoczyć w mące. Na patelni rozgrzać olej i usmażyć na rumiano pulpety. Przełożyć pulpety do sosu z Fixu i dusić 15 minut na bardzo małym gazie. Podawać z ryżem na sypko.

Krok 2

* Można dodać jeszcze ugotowane i pokrojone w paseczki grzyby Mun lub Shi-take

0

Opinie o przepisie

Fix Do potraw chińskich Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Fix Do potraw chińskich Knorr

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej