Indycze pulpety z chińskim smaczkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Indycze pulpety z chińskim smaczkiem

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

6 łyżek

1 sztuka

1 łyżka

1 szklanka

1 pęczek

1 sztuka

1 szklanka

1 szczypta

1 sztuka

30 dekagramów

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fix rozrobić z 300 mll zimnej wody. Wlać do garnuszka . Dorzucić bambus i pokrojoną w cienkie paseczki paprykę . Dosypać garść pokrojonej natki pietruszki. Dusić na bardzo małym gazie 10 minut. Mięso wymieszać z jajkiem , 3 łyżkami wody, bułką tartą , kilkoma łyżkami natki pietruszki, Delikatem , szczyptą pieprzu . Formować nieduże pulpety i obtoczyć w mące. Na patelni rozgrzać olej i usmażyć na rumiano pulpety. Przełożyć pulpety do sosu z Fixu i dusić 15 minut na bardzo małym gazie. Podawać z ryżem na sypko.

Krok 2

* Można dodać jeszcze ugotowane i pokrojone w paseczki grzyby Mun lub Shi-take

Grażyna Molak

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Indycze pulpety z chińskim smaczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Indycze pulpety z chińskim smaczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Indycze pulpety z chińskim smaczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Indycze pulpety z chińskim smaczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Indycze pulpety z chińskim smaczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Indycze pulpety z chińskim smaczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Indycze pulpety z chińskim smaczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Indycze pulpety z chińskim smaczkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Klopsy w sosie koperkowym
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej