
Składniki
400 gramów
1 sztuka
1 łyżka
4 łyżki
null
100 mililitrów
1 łyżka
null
4 sztuki
1 łyżka
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zioła posiekaj. Cebulę drobno pokrój. Ziemniaki ugotuj i ostudź.
Krok 2
Na rozgrzanym maśle i oleju podsmaż posiekaną cebulę i grzyby, następnie dodaj zioła.
Krok 3
Ziemniaki pokrój w talarki i dodaj na patelnie, dorzuć rozbite jajka, śmietanę i dopraw.
Krok 4
Przelej całość do naczynia żaroodpornego i zapiekaj przez 15 minut w temperaturze 180 stopni.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej