Zapiekanka z ziemniaków i prawdziwków przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z ziemniaków i prawdziwków

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 sztuka

1 łyżka

4 łyżki

null

100 mililitrów

1 łyżka

null

4 sztuki

1 łyżka

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zioła posiekaj. Cebulę drobno pokrój. Ziemniaki ugotuj i ostudź.

Krok 2

Na rozgrzanym maśle i oleju podsmaż posiekaną cebulę i grzyby, następnie dodaj zioła.

Krok 3

Ziemniaki pokrój w talarki i dodaj na patelnie, dorzuć rozbite jajka, śmietanę i dopraw.

Krok 4

Przelej całość do naczynia żaroodpornego i zapiekaj przez 15 minut w temperaturze 180 stopni.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z ziemniaków i prawdziwków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z ziemniaków i prawdziwków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z ziemniaków i prawdziwków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z ziemniaków i prawdziwków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z ziemniaków i prawdziwków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z ziemniaków i prawdziwków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z ziemniaków i prawdziwków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z ziemniaków i prawdziwków - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej