
Składniki
400 gramów
1 sztuka
1 łyżka
4 łyżki
null
100 mililitrów
1 łyżka
null
4 sztuki
1 łyżka
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zioła posiekaj. Cebulę drobno pokrój. Ziemniaki ugotuj i ostudź.
Krok 2
Na rozgrzanym maśle i oleju podsmaż posiekaną cebulę i grzyby, następnie dodaj zioła.
Krok 3
Ziemniaki pokrój w talarki i dodaj na patelnie, dorzuć rozbite jajka, śmietanę i dopraw.
Krok 4
Przelej całość do naczynia żaroodpornego i zapiekaj przez 15 minut w temperaturze 180 stopni.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej



























