Pikantny garnek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantny garnek

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

5 łyżek

4 sztuki

1 szczypta

800 gramów

0.5 łyżeczki

0.5 litra

1 łyżka

0.5 łyżeczki

2 sztuki

4 sztuki

800 gramów

1 łyżeczka

300 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulkę i czosnek posiekaj, zeszklij na tłuszczu.

Krok 2

Mięso i warzywa pokrój w kostkę. Mięso podsmaż z cebulą i czosnkiem do momentu, gdy uzyska złoty kolor.

Krok 3

Dolej połowę bulionu, przecier pomidorowy, ocet i dopraw. Wszystko dobrze wymieszaj.

Krok 4

Danie przełóż do naczynia żaroodpornego i włóż do nagrzanego piekarnika. Piecz przez 60-70 minut w temperaturze 180 stopni.

Krok 5

Dodaj odsączoną z zalewy fasolę, paprykę i pomidory. Dolej resztę bulionu, wymieszaj i piecz przez 20 minut.

Krok 6

Danie dopraw i posyp pokruszoną bryndzą. Podawaj na ciepło.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantny garnek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantny garnek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantny garnek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantny garnek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantny garnek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantny garnek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantny garnek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantny garnek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej