Składniki
5 sztuk
5 łyżek
4 sztuki
1 szczypta
800 gramów
0.5 łyżeczki
0.5 litra
1 łyżka
0.5 łyżeczki
2 sztuki
4 sztuki
800 gramów
1 łyżeczka
300 gramów
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulkę i czosnek posiekaj, zeszklij na tłuszczu.
Krok 2
Mięso i warzywa pokrój w kostkę. Mięso podsmaż z cebulą i czosnkiem do momentu, gdy uzyska złoty kolor.
Krok 3
Dolej połowę bulionu, przecier pomidorowy, ocet i dopraw. Wszystko dobrze wymieszaj.
Krok 4
Danie przełóż do naczynia żaroodpornego i włóż do nagrzanego piekarnika. Piecz przez 60-70 minut w temperaturze 180 stopni.
Krok 5
Dodaj odsączoną z zalewy fasolę, paprykę i pomidory. Dolej resztę bulionu, wymieszaj i piecz przez 20 minut.
Krok 6
Danie dopraw i posyp pokruszoną bryndzą. Podawaj na ciepło.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej