Pikantny garnek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantny garnek

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

5 łyżek

4 sztuki

1 szczypta

800 gramów

0.5 łyżeczki

0.5 litra

1 łyżka

0.5 łyżeczki

2 sztuki

4 sztuki

800 gramów

1 łyżeczka

300 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulkę i czosnek posiekaj, zeszklij na tłuszczu.

Krok 2

Mięso i warzywa pokrój w kostkę. Mięso podsmaż z cebulą i czosnkiem do momentu, gdy uzyska złoty kolor.

Krok 3

Dolej połowę bulionu, przecier pomidorowy, ocet i dopraw. Wszystko dobrze wymieszaj.

Krok 4

Danie przełóż do naczynia żaroodpornego i włóż do nagrzanego piekarnika. Piecz przez 60-70 minut w temperaturze 180 stopni.

Krok 5

Dodaj odsączoną z zalewy fasolę, paprykę i pomidory. Dolej resztę bulionu, wymieszaj i piecz przez 20 minut.

Krok 6

Danie dopraw i posyp pokruszoną bryndzą. Podawaj na ciepło.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantny garnek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantny garnek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantny garnek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantny garnek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantny garnek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantny garnek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantny garnek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantny garnek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej