PRZEPISY.PL

Pikantny garnek

  • 90
  • 6
  • Łatwe
  • 0
0
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • cebula5 szt
  • przecier pomidorowy5 łyżek
  • pomidor4 szt
  • sól1 szczypta
  • wołowina800 g
  • oregano0.5 łyżeczki
  • bulion0.5 l
  • oliwa1 łyżka
  • pieprz cayenne0.5 łyżeczki
  • papryka czerwona4 szt
  • baranina800 g
  • ocet winny1 łyżeczka
  • bryndza300 g
  • czerwona fasolka1 opak
  • Krok 1

    Cebulkę i czosnek posiekaj, zeszklij na tłuszczu.
  • Krok 2

    Mięso i warzywa pokrój w kostkę. Mięso podsmaż z cebulą i czosnkiem do momentu, gdy uzyska złoty kolor.
  • Krok 3

    Dolej połowę bulionu, przecier pomidorowy, ocet i dopraw. Wszystko dobrze wymieszaj.
  • Krok 4

    Danie przełóż do naczynia żaroodpornego i włóż do nagrzanego piekarnika. Piecz przez 60-70 minut w temperaturze 180 stopni.
  • Krok 5

    Dodaj odsączoną z zalewy fasolę, paprykę i pomidory. Dolej resztę bulionu, wymieszaj i piecz przez 20 minut.
  • Krok 6

    Danie dopraw i posyp pokruszoną bryndzą. Podawaj na ciepło.

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

79
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Średnie
41
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
44
osoby dodały do Mniamlisty
45''
4
Łatwe
7
osób dodało do Mniamlisty
60''
6
Łatwe