Pikantny garnek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantny garnek

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

5 łyżek

4 sztuki

1 szczypta

800 gramów

0.5 łyżeczki

0.5 litra

1 łyżka

0.5 łyżeczki

2 sztuki

4 sztuki

800 gramów

1 łyżeczka

300 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulkę i czosnek posiekaj, zeszklij na tłuszczu.

Krok 2

Mięso i warzywa pokrój w kostkę. Mięso podsmaż z cebulą i czosnkiem do momentu, gdy uzyska złoty kolor.

Krok 3

Dolej połowę bulionu, przecier pomidorowy, ocet i dopraw. Wszystko dobrze wymieszaj.

Krok 4

Danie przełóż do naczynia żaroodpornego i włóż do nagrzanego piekarnika. Piecz przez 60-70 minut w temperaturze 180 stopni.

Krok 5

Dodaj odsączoną z zalewy fasolę, paprykę i pomidory. Dolej resztę bulionu, wymieszaj i piecz przez 20 minut.

Krok 6

Danie dopraw i posyp pokruszoną bryndzą. Podawaj na ciepło.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantny garnek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantny garnek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantny garnek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantny garnek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantny garnek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantny garnek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantny garnek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantny garnek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kalafior smażony
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej