Przysmak kukurydziany przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Przysmak kukurydziany

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 litr

1 sztuka

150 gramów

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mleko zagotuj, dodaj 100 gram masła, dodaj kostkę bulionową Knorr.

Krok 2

Wsyp mąkę kukurydzianą, posól i gotuj na małym ogniu bez przykrycia, do momentu gdy zgęstnieje. Mieszaj co jakiś czas. Przypraw.

Krok 3

Keksówkę posmaruj masłem, wyłóż masę, ostudź i pokrój w plastry.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Przysmak kukurydziany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Przysmak kukurydziany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Przysmak kukurydziany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Przysmak kukurydziany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Przysmak kukurydziany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Przysmak kukurydziany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Przysmak kukurydziany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Przysmak kukurydziany - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Cannelloni Bolognese
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej