Przysmak kukurydziany przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Przysmak kukurydziany

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 litr

1 sztuka

150 gramów

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mleko zagotuj, dodaj 100 gram masła, dodaj kostkę bulionową Knorr.

Krok 2

Wsyp mąkę kukurydzianą, posól i gotuj na małym ogniu bez przykrycia, do momentu gdy zgęstnieje. Mieszaj co jakiś czas. Przypraw.

Krok 3

Keksówkę posmaruj masłem, wyłóż masę, ostudź i pokrój w plastry.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Przysmak kukurydziany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Przysmak kukurydziany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Przysmak kukurydziany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Przysmak kukurydziany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Przysmak kukurydziany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Przysmak kukurydziany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Przysmak kukurydziany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Przysmak kukurydziany - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kalafior smażony
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej