
Składniki
1 litr
1 sztuka
150 gramów
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mleko zagotuj, dodaj 100 gram masła, dodaj kostkę bulionową Knorr.
Krok 2
Wsyp mąkę kukurydzianą, posól i gotuj na małym ogniu bez przykrycia, do momentu gdy zgęstnieje. Mieszaj co jakiś czas. Przypraw.
Krok 3
Keksówkę posmaruj masłem, wyłóż masę, ostudź i pokrój w plastry.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej