
Składniki
1 litr
1 sztuka
150 gramów
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mleko zagotuj, dodaj 100 gram masła, dodaj kostkę bulionową Knorr.
Krok 2
Wsyp mąkę kukurydzianą, posól i gotuj na małym ogniu bez przykrycia, do momentu gdy zgęstnieje. Mieszaj co jakiś czas. Przypraw.
Krok 3
Keksówkę posmaruj masłem, wyłóż masę, ostudź i pokrój w plastry.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Podobne przepisy
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej