Przysmak kukurydziany przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Przysmak kukurydziany

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 litr

1 sztuka

150 gramów

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mleko zagotuj, dodaj 100 gram masła, dodaj kostkę bulionową Knorr.

Krok 2

Wsyp mąkę kukurydzianą, posól i gotuj na małym ogniu bez przykrycia, do momentu gdy zgęstnieje. Mieszaj co jakiś czas. Przypraw.

Krok 3

Keksówkę posmaruj masłem, wyłóż masę, ostudź i pokrój w plastry.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Przysmak kukurydziany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Przysmak kukurydziany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Przysmak kukurydziany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Przysmak kukurydziany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Przysmak kukurydziany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Przysmak kukurydziany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Przysmak kukurydziany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Przysmak kukurydziany - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej