
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżeczka
1 łyżeczka
2 łyżki
4 sztuki
100 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ustawić piekarnik na funkcję grill na 200st. Brokuła podzielić na różyczki i ugotować al dente w osolonej wodzie. Pierś pokroić na kostkę i przyprawić przyprawą do kurczaka. Paprykę i cebulę pokroić na kostkę.
Krok 2
Rozgrzać dużą patelnię z oliwą, obsmażyć kurczak na rumiano. Dorzucić pokrojoną cebule, paprykę, posypać mini kosteczką czosnkową. Smażyć razem przez 2 minuty. Dodać brokuły.
Krok 3
Ubić jajka z mlekiem, doprawić szczyptą soli, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Na patelnię wlać jajka, przykryć pokrywką aż sie góra lekko zetnie. Zdjąć z ognia i posypać grubo startym serem na wierzchu. Wstawić patelnie do piekarnika na najwyższą pólkę (upewnić się należy że nasza patelnia nie ma plastikowej rączki) i piec do czasu zarumienienia się wierzchu frittaty i stopienia sera.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej