Koktajlowe rożki z wołowiną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Koktajlowe rożki z wołowiną

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
54 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

45 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

2 łyżki

8 sztuk

2 sztuki

0.5 łyżki

100 gramów

1 łyżeczka

1 opakowanie

30 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w cienkie paski. Następnie posyp przyprawą Knorr, skrop oliwą i usmaż na rozgrzanej oliwie. Oprósz przyprawami i dopraw do smaku, jeśli jest taka potrzeba. Mięso przełóż do miski.

Krok 2

Pomidory pokrój na ćwiartki i pozbądź się gniazd. Pozostały miąższ pomidora pokrój w paski.

Krok 3

Do miski z mięsem dołóż ser, pomidory oraz sałatę. Całość delikatnie wymieszaj.

Krok 4

Placki tortilli przekrój na pół. Na każdą połówkę nałóż porcję farszu i zwiń w rożek. Gotowe rożki ułóż w naczyniu żaroodpornym i zapiecz 5-8 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st. C.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Koktajlowe rożki z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Koktajlowe rożki z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Koktajlowe rożki z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Koktajlowe rożki z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Koktajlowe rożki z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Koktajlowe rożki z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Koktajlowe rożki z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Koktajlowe rożki z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
GALARETKA DROBIOWA
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej