Składniki
200 gramów
2 łyżki
8 sztuk
2 sztuki
0.5 łyżki
100 gramów
1 łyżeczka
1 opakowanie
30 mililitrów
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój w cienkie paski. Następnie posyp przyprawą Knorr, skrop oliwą i usmaż na rozgrzanej oliwie. Oprósz przyprawami i dopraw do smaku, jeśli jest taka potrzeba. Mięso przełóż do miski.
Krok 2
Pomidory pokrój na ćwiartki i pozbądź się gniazd. Pozostały miąższ pomidora pokrój w paski.
Krok 3
Do miski z mięsem dołóż ser, pomidory oraz sałatę. Całość delikatnie wymieszaj.
Krok 4
Placki tortilli przekrój na pół. Na każdą połówkę nałóż porcję farszu i zwiń w rożek. Gotowe rożki ułóż w naczyniu żaroodpornym i zapiecz 5-8 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st. C.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej