Koktajlowe rożki z wołowiną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Koktajlowe rożki z wołowiną

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

53 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

35 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

2 łyżki

8 sztuk

2 sztuki

0.5 łyżki

100 gramów

1 łyżeczka

1 opakowanie

30 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w cienkie paski. Następnie posyp przyprawą Knorr, skrop oliwą i usmaż na rozgrzanej oliwie. Oprósz przyprawami i dopraw do smaku, jeśli jest taka potrzeba. Mięso przełóż do miski.

Krok 2

Pomidory pokrój na ćwiartki i pozbądź się gniazd. Pozostały miąższ pomidora pokrój w paski.

Krok 3

Do miski z mięsem dołóż ser, pomidory oraz sałatę. Całość delikatnie wymieszaj.

Krok 4

Placki tortilli przekrój na pół. Na każdą połówkę nałóż porcję farszu i zwiń w rożek. Gotowe rożki ułóż w naczyniu żaroodpornym i zapiecz 5-8 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st. C.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Koktajlowe rożki z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Koktajlowe rożki z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Koktajlowe rożki z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Koktajlowe rożki z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Koktajlowe rożki z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Koktajlowe rożki z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Koktajlowe rożki z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Koktajlowe rożki z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Skrzydełka inaczej
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej