Koktajlowe rożki z wołowiną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Koktajlowe rożki z wołowiną

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
54 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

46 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

2 łyżki

8 sztuk

2 sztuki

0.5 łyżki

100 gramów

1 łyżeczka

1 opakowanie

30 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w cienkie paski. Następnie posyp przyprawą Knorr, skrop oliwą i usmaż na rozgrzanej oliwie. Oprósz przyprawami i dopraw do smaku, jeśli jest taka potrzeba. Mięso przełóż do miski.

Krok 2

Pomidory pokrój na ćwiartki i pozbądź się gniazd. Pozostały miąższ pomidora pokrój w paski.

Krok 3

Do miski z mięsem dołóż ser, pomidory oraz sałatę. Całość delikatnie wymieszaj.

Krok 4

Placki tortilli przekrój na pół. Na każdą połówkę nałóż porcję farszu i zwiń w rożek. Gotowe rożki ułóż w naczyniu żaroodpornym i zapiecz 5-8 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st. C.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Koktajlowe rożki z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Koktajlowe rożki z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Koktajlowe rożki z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Koktajlowe rożki z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Koktajlowe rożki z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Koktajlowe rożki z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Koktajlowe rożki z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Koktajlowe rożki z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej