
Składniki
200 gramów
2 łyżki
8 sztuk
2 sztuki
0.5 łyżki
100 gramów
1 łyżeczka
1 opakowanie
30 mililitrów
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój w cienkie paski. Następnie posyp przyprawą Knorr, skrop oliwą i usmaż na rozgrzanej oliwie. Oprósz przyprawami i dopraw do smaku, jeśli jest taka potrzeba. Mięso przełóż do miski.
Krok 2
Pomidory pokrój na ćwiartki i pozbądź się gniazd. Pozostały miąższ pomidora pokrój w paski.
Krok 3
Do miski z mięsem dołóż ser, pomidory oraz sałatę. Całość delikatnie wymieszaj.
Krok 4
Placki tortilli przekrój na pół. Na każdą połówkę nałóż porcję farszu i zwiń w rożek. Gotowe rożki ułóż w naczyniu żaroodpornym i zapiecz 5-8 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st. C.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej