Koktajlowe rożki z wołowiną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Koktajlowe rożki z wołowiną

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

53 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

30 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

2 łyżki

8 sztuk

2 sztuki

0.5 łyżki

100 gramów

1 łyżeczka

1 opakowanie

30 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w cienkie paski. Następnie posyp przyprawą Knorr, skrop oliwą i usmaż na rozgrzanej oliwie. Oprósz przyprawami i dopraw do smaku, jeśli jest taka potrzeba. Mięso przełóż do miski.

Krok 2

Pomidory pokrój na ćwiartki i pozbądź się gniazd. Pozostały miąższ pomidora pokrój w paski.

Krok 3

Do miski z mięsem dołóż ser, pomidory oraz sałatę. Całość delikatnie wymieszaj.

Krok 4

Placki tortilli przekrój na pół. Na każdą połówkę nałóż porcję farszu i zwiń w rożek. Gotowe rożki ułóż w naczyniu żaroodpornym i zapiecz 5-8 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st. C.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Koktajlowe rożki z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Koktajlowe rożki z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Koktajlowe rożki z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Koktajlowe rożki z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Koktajlowe rożki z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Koktajlowe rożki z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Koktajlowe rożki z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Koktajlowe rożki z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej