Mahaca con huevos czyli wyśmienita jajecznica z suszoną wołowiną
średnie
3 osoby zapisały

Składniki
1 sztuka
null
1 sztuka
null
3 sztuki
null
1 sztuka
0.2 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Suszoną wołowinę podlej odrobiną lekko osolonej wody i duś na małym ogniu pod przykryciem, do momentu aż zmięknie.
Krok 2
Cebulkę i Papryczkę obierz, oczyść i posiekaj w drobną kosteczkę, zeszklij na rozgrzanym tłuszczu, dodaj osuszoną i pociętą w mniejsze kawałki gotową wołowinę i przesmaż.
Krok 3
Gdy składniki nabiorą rumianego koloru dodaj obranego ze skórki, rozkrojonego w kostkę pomidora.
Krok 4
Przełóż na talerz i na ten sam tłuszcz wbij jajka, smaż do momentu aż lekko się zetną i wymieszaj z pomidorami i wołowiną.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























