Mahaca con huevos czyli wyśmienita jajecznica z suszoną wołowiną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mahaca con huevos czyli wyśmienita jajecznica z suszoną wołowiną

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

1 sztuka

null

3 sztuki

null

1 sztuka

0.2 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Suszoną wołowinę podlej odrobiną lekko osolonej wody i duś na małym ogniu pod przykryciem, do momentu aż zmięknie.

Krok 2

Cebulkę i Papryczkę obierz, oczyść i posiekaj w drobną kosteczkę, zeszklij na rozgrzanym tłuszczu, dodaj osuszoną i pociętą w mniejsze kawałki gotową wołowinę i przesmaż.

Krok 3

Gdy składniki nabiorą rumianego koloru dodaj obranego ze skórki, rozkrojonego w kostkę pomidora.

Krok 4

Przełóż na talerz i na ten sam tłuszcz wbij jajka, smaż do momentu aż lekko się zetną i wymieszaj z pomidorami i wołowiną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mahaca con huevos czyli wyśmienita jajecznica z suszoną wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mahaca con huevos czyli wyśmienita jajecznica z suszoną wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mahaca con huevos czyli wyśmienita jajecznica z suszoną wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mahaca con huevos czyli wyśmienita jajecznica z suszoną wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mahaca con huevos czyli wyśmienita jajecznica z suszoną wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mahaca con huevos czyli wyśmienita jajecznica z suszoną wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mahaca con huevos czyli wyśmienita jajecznica z suszoną wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mahaca con huevos czyli wyśmienita jajecznica z suszoną wołowiną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Pizza z tortilli
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej