Mahaca con huevos czyli wyśmienita jajecznica z suszoną wołowiną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mahaca con huevos czyli wyśmienita jajecznica z suszoną wołowiną

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

1 sztuka

null

3 sztuki

null

1 sztuka

0.2 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Suszoną wołowinę podlej odrobiną lekko osolonej wody i duś na małym ogniu pod przykryciem, do momentu aż zmięknie.

Krok 2

Cebulkę i Papryczkę obierz, oczyść i posiekaj w drobną kosteczkę, zeszklij na rozgrzanym tłuszczu, dodaj osuszoną i pociętą w mniejsze kawałki gotową wołowinę i przesmaż.

Krok 3

Gdy składniki nabiorą rumianego koloru dodaj obranego ze skórki, rozkrojonego w kostkę pomidora.

Krok 4

Przełóż na talerz i na ten sam tłuszcz wbij jajka, smaż do momentu aż lekko się zetną i wymieszaj z pomidorami i wołowiną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mahaca con huevos czyli wyśmienita jajecznica z suszoną wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mahaca con huevos czyli wyśmienita jajecznica z suszoną wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mahaca con huevos czyli wyśmienita jajecznica z suszoną wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mahaca con huevos czyli wyśmienita jajecznica z suszoną wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mahaca con huevos czyli wyśmienita jajecznica z suszoną wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mahaca con huevos czyli wyśmienita jajecznica z suszoną wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mahaca con huevos czyli wyśmienita jajecznica z suszoną wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mahaca con huevos czyli wyśmienita jajecznica z suszoną wołowiną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
189 osób ogląda przepis:
Zupa seczuańska
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej