Mahaca con huevos czyli wyśmienita jajecznica z suszoną wołowiną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mahaca con huevos czyli wyśmienita jajecznica z suszoną wołowiną

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

1 sztuka

null

3 sztuki

null

1 sztuka

0.2 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Suszoną wołowinę podlej odrobiną lekko osolonej wody i duś na małym ogniu pod przykryciem, do momentu aż zmięknie.

Krok 2

Cebulkę i Papryczkę obierz, oczyść i posiekaj w drobną kosteczkę, zeszklij na rozgrzanym tłuszczu, dodaj osuszoną i pociętą w mniejsze kawałki gotową wołowinę i przesmaż.

Krok 3

Gdy składniki nabiorą rumianego koloru dodaj obranego ze skórki, rozkrojonego w kostkę pomidora.

Krok 4

Przełóż na talerz i na ten sam tłuszcz wbij jajka, smaż do momentu aż lekko się zetną i wymieszaj z pomidorami i wołowiną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mahaca con huevos czyli wyśmienita jajecznica z suszoną wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mahaca con huevos czyli wyśmienita jajecznica z suszoną wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mahaca con huevos czyli wyśmienita jajecznica z suszoną wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mahaca con huevos czyli wyśmienita jajecznica z suszoną wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mahaca con huevos czyli wyśmienita jajecznica z suszoną wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mahaca con huevos czyli wyśmienita jajecznica z suszoną wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mahaca con huevos czyli wyśmienita jajecznica z suszoną wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mahaca con huevos czyli wyśmienita jajecznica z suszoną wołowiną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
10 osób ogląda przepis:
Musaka z cukinią
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej