Mahaca con huevos czyli wyśmienita jajecznica z suszoną wołowiną
średnie
2 osoby zapisały
Składniki
1 sztuka
null
1 sztuka
null
3 sztuki
null
1 sztuka
0.2 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Suszoną wołowinę podlej odrobiną lekko osolonej wody i duś na małym ogniu pod przykryciem, do momentu aż zmięknie.
Krok 2
Cebulkę i Papryczkę obierz, oczyść i posiekaj w drobną kosteczkę, zeszklij na rozgrzanym tłuszczu, dodaj osuszoną i pociętą w mniejsze kawałki gotową wołowinę i przesmaż.
Krok 3
Gdy składniki nabiorą rumianego koloru dodaj obranego ze skórki, rozkrojonego w kostkę pomidora.
Krok 4
Przełóż na talerz i na ten sam tłuszcz wbij jajka, smaż do momentu aż lekko się zetną i wymieszaj z pomidorami i wołowiną.
Przepisy w Waszym wykonaniu
średnie
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej