Mahaca con huevos czyli wyśmienita jajecznica z suszoną wołowiną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mahaca con huevos czyli wyśmienita jajecznica z suszoną wołowiną

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

1 sztuka

null

3 sztuki

null

1 sztuka

0.2 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Suszoną wołowinę podlej odrobiną lekko osolonej wody i duś na małym ogniu pod przykryciem, do momentu aż zmięknie.

Krok 2

Cebulkę i Papryczkę obierz, oczyść i posiekaj w drobną kosteczkę, zeszklij na rozgrzanym tłuszczu, dodaj osuszoną i pociętą w mniejsze kawałki gotową wołowinę i przesmaż.

Krok 3

Gdy składniki nabiorą rumianego koloru dodaj obranego ze skórki, rozkrojonego w kostkę pomidora.

Krok 4

Przełóż na talerz i na ten sam tłuszcz wbij jajka, smaż do momentu aż lekko się zetną i wymieszaj z pomidorami i wołowiną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mahaca con huevos czyli wyśmienita jajecznica z suszoną wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mahaca con huevos czyli wyśmienita jajecznica z suszoną wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mahaca con huevos czyli wyśmienita jajecznica z suszoną wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mahaca con huevos czyli wyśmienita jajecznica z suszoną wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mahaca con huevos czyli wyśmienita jajecznica z suszoną wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mahaca con huevos czyli wyśmienita jajecznica z suszoną wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mahaca con huevos czyli wyśmienita jajecznica z suszoną wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mahaca con huevos czyli wyśmienita jajecznica z suszoną wołowiną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej