Domowe chipsy ziemniaczane z ostrym dipem | Przepisy.pl pixel

Domowe chipsy kartoflane z pikantnym dipem

Autor: Piotrek

ratingratingratingratingrating

1

heart
8 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

1 opakowanie

1 litr

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

2 łyżki

4 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz z łupin, dokładnie umyj i osusz ręcznikiem papierowym. Zetrzyj je w plastry ustawiając najcieńszą opcję.

Krok 2

Do garnka wlej litr oleju, który należy doprowadzić do wrzenia. Wrzucaj partiami plastry ziemniaków i smaż na złoto.

Krok 3

Wyciągnij je łyżką cedzakową na rozłożony ręcznik papierowy aby odsączyć z nadmiaru oleju. Następnie posyp przygotowaną mieszanką przypraw. Czynność powtarzaj, aż usmażysz wszystkie chipsy.

Krok 4

Do miseczki wlej 4 łyżki soku pomidorowego, dodaj 3 łyżki gotowej mieszaniny musztardy i keczupu i wsyp zawartość opakowania Sosu sałatkowego Knorr.

Krok 5

Wlej jeszcze 2 łyżki oleju z pestek winogron i dokładnie wymieszaj sos. Chipsy podawaj z sosem natychmiast po usmażeniu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Domowe chipsy kartoflane z pikantnym dipem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Domowe chipsy kartoflane z pikantnym dipem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Domowe chipsy kartoflane z pikantnym dipem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Domowe chipsy kartoflane z pikantnym dipem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Domowe chipsy kartoflane z pikantnym dipem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Domowe chipsy kartoflane z pikantnym dipem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Domowe chipsy kartoflane z pikantnym dipem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Domowe chipsy kartoflane z pikantnym dipem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Duszone warzywa
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej