Domowe chipsy ziemniaczane z ostrym dipem | Przepisy.pl pixel

Domowe chipsy kartoflane z pikantnym dipem

Autor: Piotrek

ratingratingratingratingrating

1

8 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

1 opakowanie

1 litr

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

2 łyżki

4 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz z łupin, dokładnie umyj i osusz ręcznikiem papierowym. Zetrzyj je w plastry ustawiając najcieńszą opcję.

Krok 2

Do garnka wlej litr oleju, który należy doprowadzić do wrzenia. Wrzucaj partiami plastry ziemniaków i smaż na złoto.

Krok 3

Wyciągnij je łyżką cedzakową na rozłożony ręcznik papierowy aby odsączyć z nadmiaru oleju. Następnie posyp przygotowaną mieszanką przypraw. Czynność powtarzaj, aż usmażysz wszystkie chipsy.

Krok 4

Do miseczki wlej 4 łyżki soku pomidorowego, dodaj 3 łyżki gotowej mieszaniny musztardy i keczupu i wsyp zawartość opakowania Sosu sałatkowego Knorr.

Krok 5

Wlej jeszcze 2 łyżki oleju z pestek winogron i dokładnie wymieszaj sos. Chipsy podawaj z sosem natychmiast po usmażeniu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Domowe chipsy kartoflane z pikantnym dipem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Domowe chipsy kartoflane z pikantnym dipem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Domowe chipsy kartoflane z pikantnym dipem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Domowe chipsy kartoflane z pikantnym dipem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Domowe chipsy kartoflane z pikantnym dipem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Domowe chipsy kartoflane z pikantnym dipem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Domowe chipsy kartoflane z pikantnym dipem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Domowe chipsy kartoflane z pikantnym dipem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Szakszuka
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej