Składniki
null
2 opakowania
2 sztuki
1 pęczek
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ogórki obierz, a następnie wydrąż z niego pestki i miąższ zetrzyj na tarce.
Krok 2
Czosnek przeciśnij przez praskę.
Krok 3
Jogurt wymieszaj z ogórkiem, czosnkiem i koperkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
średnie
Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej