Aromatyczny sos jogurtowy do potraw z grilla
łatwe
6 osób zapisało

Składniki
null
2 opakowania
2 sztuki
1 pęczek
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ogórki obierz, a następnie wydrąż z niego pestki i miąższ zetrzyj na tarce.
Krok 2
Czosnek przeciśnij przez praskę.
Krok 3
Jogurt wymieszaj z ogórkiem, czosnkiem i koperkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej