
Składniki
1 łyżeczka
null
250 mililitrów
null
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżeczka
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Paprykę umyj, rozkrój i usuń nasionka, pokrój w paseczki.
Krok 2
Czosnek posiekaj, wymieszaj razem z papryczką, śmietaną i twarożkiem.
Krok 3
Zmiksuj, dopraw do smaku i podgrzej, aby był dosyć ciepły.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej