
Składniki
1 łyżeczka
null
250 mililitrów
null
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżeczka
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Paprykę umyj, rozkrój i usuń nasionka, pokrój w paseczki.
Krok 2
Czosnek posiekaj, wymieszaj razem z papryczką, śmietaną i twarożkiem.
Krok 3
Zmiksuj, dopraw do smaku i podgrzej, aby był dosyć ciepły.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej