Pikantny sos amerykański przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantny sos amerykański

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

10

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

37 osób wydrukowało

Pobierz pdf

89 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

null

250 mililitrów

null

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paprykę umyj, rozkrój i usuń nasionka, pokrój w paseczki.

Krok 2

Czosnek posiekaj, wymieszaj razem z papryczką, śmietaną i twarożkiem.

Krok 3

Zmiksuj, dopraw do smaku i podgrzej, aby był dosyć ciepły.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantny sos amerykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantny sos amerykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantny sos amerykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantny sos amerykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantny sos amerykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantny sos amerykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantny sos amerykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantny sos amerykański - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Bruschetta
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej