Pikantny sos amerykański przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantny sos amerykański

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

10

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

37 osób wydrukowało

Pobierz pdf

91 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

null

250 mililitrów

null

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paprykę umyj, rozkrój i usuń nasionka, pokrój w paseczki.

Krok 2

Czosnek posiekaj, wymieszaj razem z papryczką, śmietaną i twarożkiem.

Krok 3

Zmiksuj, dopraw do smaku i podgrzej, aby był dosyć ciepły.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantny sos amerykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantny sos amerykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantny sos amerykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantny sos amerykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantny sos amerykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantny sos amerykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantny sos amerykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantny sos amerykański - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej