Pikantny sos amerykański przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantny sos amerykański

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

10

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

37 osób wydrukowało

Pobierz pdf

91 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

null

250 mililitrów

null

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paprykę umyj, rozkrój i usuń nasionka, pokrój w paseczki.

Krok 2

Czosnek posiekaj, wymieszaj razem z papryczką, śmietaną i twarożkiem.

Krok 3

Zmiksuj, dopraw do smaku i podgrzej, aby był dosyć ciepły.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantny sos amerykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantny sos amerykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantny sos amerykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantny sos amerykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantny sos amerykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantny sos amerykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantny sos amerykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantny sos amerykański - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej