Balsamiczny sos do jajek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Balsamiczny sos do jajek

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ocet wymieszaj z chrzanem

Krok 2

Dodaj sól i cukier.

Krok 3

Śmietanę ubij i połącz z chrzanem. Odstaw do lodówki na 30 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Balsamiczny sos do jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Balsamiczny sos do jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Balsamiczny sos do jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Balsamiczny sos do jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Balsamiczny sos do jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Balsamiczny sos do jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Balsamiczny sos do jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Balsamiczny sos do jajek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
8 osób ogląda przepis:
Zapiekanka z cukinii
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej