Sos austriacki II przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos austriacki II

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

3 łyżki

1 sztuka

50 gramów

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Migdały i orzechy sparz i obierz ze skórki.

Krok 2

Ogórka umyj, obierz, opłucz i pokrój w paseczki.

Krok 3

Następnie połącz z majonezem, migdałami i orzechami. Dodaj sok pomarańczowy. Dopraw do smaku.

pasibrzuch

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos austriacki II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos austriacki II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos austriacki II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos austriacki II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos austriacki II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos austriacki II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos austriacki II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos austriacki II - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej