
Składniki
2 sztuki
null
null
0.5 szklanki
1 szklanka
null
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę posiekaj i uduś na oliwie.
Krok 2
Namoczoną i ugotowaną soję zmiel z ususzonym chlebem i cebulą.
Krok 3
Dodaj pozostałe składniki, po czym uformuj kotlety.
Krok 4
Smaż na patelni beztłuszczowej lub niewielki ilości oleju.

Dobra rada:
Produkty sojowe są bardzo popularne wśród wegan i wegetarian. Tofu, tempeh czy mleko sojowe to wartościowe źródła białka.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej