Kotlety z soi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety z soi

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null

null

0.5 szklanki

1 szklanka

null

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę posiekaj i uduś na oliwie.

Krok 2

Namoczoną i ugotowaną soję zmiel z ususzonym chlebem i cebulą.

Krok 3

Dodaj pozostałe składniki, po czym uformuj kotlety.

Krok 4

Smaż na patelni beztłuszczowej lub niewielki ilości oleju.

pasibrzuch

Dobra rada:

Produkty sojowe są bardzo popularne wśród wegan i wegetarian. Tofu, tempeh czy mleko sojowe to wartościowe źródła białka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety z soi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety z soi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety z soi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety z soi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety z soi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety z soi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety z soi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety z soi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Orzechowe ciasteczka
czas przygotowania
120 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej