
Składniki
2 sztuki
null
null
0.5 szklanki
1 szklanka
null
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę posiekaj i uduś na oliwie.
Krok 2
Namoczoną i ugotowaną soję zmiel z ususzonym chlebem i cebulą.
Krok 3
Dodaj pozostałe składniki, po czym uformuj kotlety.
Krok 4
Smaż na patelni beztłuszczowej lub niewielki ilości oleju.

Dobra rada:
Produkty sojowe są bardzo popularne wśród wegan i wegetarian. Tofu, tempeh czy mleko sojowe to wartościowe źródła białka.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej