
Składniki
0.5 kilograma
2 sztuki
300 gramów
200 gramów
2 sztuki
1 łyżka
2 łyżki
0.5 łyżeczki
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę pokroić i zeszklić na patelni, dodać pokrojone w kostkę pieczarki i kiełbasę pokrojoną w paseczki. Podsmażyć.
Krok 2
Fixy Leczo Knorr połącz z 500 ml wody. Dokładnie wymieszaj.
Krok 3
Fix wlej do kiełbasy i zagotuj.
Krok 4
Dodać pokrojoną paprykę, keczup i koncentrat pomidorowy, gotować 20 minut. Przyprawić do smaku papryką i pieprzem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Gulasz z kiełbasy
Gulasz z kiełbasy stanowi dobrą alternatywę dla popularnego gulaszu wołowego. Jego przygotowanie zajmuje mniej czasu, a finalny smak może być równie satysfakcjonujący. Do jego przyrządzenia wybierz dowolny rodzaj kiełbasy. Sprawdzi się np. wiejska. Do gulaszu dodaj także cebulę i pieczarki. Wszystkie składniki połącz ze sobą na patelni i dopraw je suszonymi ziołami, takimi jak oregano czy rozmaryn. Pikanterii nada daniu użycie zmiażdżonego lub przeciśniętego przez praskę czosnku. Całość zapraw przecierem pomidorowym. W sezonie letnim wypróbuj także wersji ze świeżymi, podsmażanymi na patelni pomidorami. W zimie możesz użyć pomidorów konserwowych – wybierz te, które są obrane ze skórki. Każdy dodatkowy element znacząco urozmaici smak potrawy – z gulaszem dobrze będzie się komponować np. czerwona i żółta papryka. Danie serwuj na gorąco z pajdą świeżego pieczywa, ryżem lub gaszą gryczaną. Bezpośrednio przed podaniem posyp je drobno posiekaną natką pietruszki lub koperkiem. Życzymy smacznego!


































