Pikantny gulasz warzywny z kiełbasą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz z kiełbasy

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

2 sztuki

300 gramów

200 gramów

2 sztuki

1 łyżka

2 łyżki

0.5 łyżeczki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokroić i zeszklić na patelni, dodać pokrojone w kostkę pieczarki i kiełbasę pokrojoną w paseczki. Podsmażyć.

Krok 2

Fixy Leczo Knorr połącz z 500 ml wody. Dokładnie wymieszaj.

Krok 3

Fix wlej do kiełbasy i zagotuj.

Krok 4

Dodać pokrojoną paprykę, keczup i koncentrat pomidorowy, gotować 20 minut. Przyprawić do smaku papryką i pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz z kiełbasy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz z kiełbasy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz z kiełbasy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz z kiełbasy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz z kiełbasy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz z kiełbasy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz z kiełbasy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz z kiełbasy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Gulasz z kiełbasyGulasz z kiełbasy

Gulasz z kiełbasy stanowi dobrą alternatywę dla popularnego gulaszu wołowego. Jego przygotowanie zajmuje mniej czasu, a finalny smak może być równie satysfakcjonujący. Do jego przyrządzenia wybierz dowolny rodzaj kiełbasy. Sprawdzi się np. wiejska. Do gulaszu dodaj także cebulę i pieczarki. Wszystkie składniki połącz ze sobą na patelni i dopraw je suszonymi ziołami, takimi jak oregano czy rozmaryn. Pikanterii nada daniu użycie zmiażdżonego lub przeciśniętego przez praskę czosnku. Całość zapraw przecierem pomidorowym. W sezonie letnim wypróbuj także wersji ze świeżymi, podsmażanymi na patelni pomidorami. W zimie możesz użyć pomidorów konserwowych – wybierz te, które są obrane ze skórki. Każdy dodatkowy element znacząco urozmaici smak potrawy – z gulaszem dobrze będzie się komponować np. czerwona i żółta papryka. Danie serwuj na gorąco z pajdą świeżego pieczywa, ryżem lub gaszą gryczaną. Bezpośrednio przed podaniem posyp je drobno posiekaną natką pietruszki lub koperkiem. Życzymy smacznego!