Polędwica w kapuście z sosem pieczarkowo-śmietanowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Polędwica w kapuście z sosem pieczarkowo-śmietanowym

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2

1

100 gramów

1

6 sztuk

100 gramów

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżka

2 łyżki

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Liście umyj i pozbaw grubych nerwów, zblanszuj. Przelej zimną wodą i osusz.

Krok 2

Mięso umyj i oprósz Delikatem Knorr i tymiankiem, następnie mąką. Obsmaż z każdej strony na rozgrzanej oliwie, następnie zawiń w plastry szynki.

Krok 3

Ułóż po 3 liście kapusty tak, aby nachodziły na siebie, posyp je parmezanem a następnie połóż na nich zwinięte w szynkę mięso. Zawiń i obwiąż nitką, tak aby powstały dwie "roladki". Piecz ok. 20 minut w nagrzanym do 200 stopni piekarniku przykryte folia aluminiową.

Krok 4

Pieczarki umyj i posiekaj w plastry, cebulę pokrój w kostkę. Przesmaż razem na maśle.

Krok 6

Upieczone mięso pokrój w plastry i polej sosem pieczarkowym.

Krok 5

Sos grzybowy Knorr przygotuj zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, pod koniec gotowania dodaj przesmażone pieczarki z cebulą i śmietanę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Polędwica w kapuście z sosem pieczarkowo-śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Polędwica w kapuście z sosem pieczarkowo-śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Polędwica w kapuście z sosem pieczarkowo-śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Polędwica w kapuście z sosem pieczarkowo-śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Polędwica w kapuście z sosem pieczarkowo-śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Polędwica w kapuście z sosem pieczarkowo-śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Polędwica w kapuście z sosem pieczarkowo-śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Polędwica w kapuście z sosem pieczarkowo-śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Grochówka wojskowa
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej