Polędwica w kapuście z sosem pieczarkowo-śmietanowym
trudne
3 osoby zapisały

Składniki
1 łyżeczka
1
1
100 gramów
1 łyżeczka
1 łyżka
2 łyżki
2
100 gramów
6 sztuk
null
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Liście umyj i pozbaw grubych nerwów, zblanszuj. Przelej zimną wodą i osusz.
Krok 2
Mięso umyj i oprósz Delikatem Knorr i tymiankiem, następnie mąką. Obsmaż z każdej strony na rozgrzanej oliwie, następnie zawiń w plastry szynki.
Krok 3
Ułóż po 3 liście kapusty tak, aby nachodziły na siebie, posyp je parmezanem a następnie połóż na nich zwinięte w szynkę mięso. Zawiń i obwiąż nitką, tak aby powstały dwie "roladki". Piecz ok. 20 minut w nagrzanym do 200 stopni piekarniku przykryte folia aluminiową.
Krok 4
Pieczarki umyj i posiekaj w plastry, cebulę pokrój w kostkę. Przesmaż razem na maśle.
Krok 6
Upieczone mięso pokrój w plastry i polej sosem pieczarkowym.
Krok 5
Sos grzybowy Knorr przygotuj zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, pod koniec gotowania dodaj przesmażone pieczarki z cebulą i śmietanę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej