Polędwica w kapuście z sosem pieczarkowo-śmietanowym przepis – Zobacz na przepisy.pl

Polędwica w kapuście z sosem pieczarkowo-śmietanowym

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
stopień trudności

trudne

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2

1

100 gramów

1

6 sztuk

100 gramów

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżka

2 łyżki

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Liście umyj i pozbaw grubych nerwów, zblanszuj. Przelej zimną wodą i osusz.

Krok 2

Mięso umyj i oprósz Delikatem Knorr i tymiankiem, następnie mąką. Obsmaż z każdej strony na rozgrzanej oliwie, następnie zawiń w plastry szynki.

Krok 3

Ułóż po 3 liście kapusty tak, aby nachodziły na siebie, posyp je parmezanem a następnie połóż na nich zwinięte w szynkę mięso. Zawiń i obwiąż nitką, tak aby powstały dwie "roladki". Piecz ok. 20 minut w nagrzanym do 200 stopni piekarniku przykryte folia aluminiową.

Krok 4

Pieczarki umyj i posiekaj w plastry, cebulę pokrój w kostkę. Przesmaż razem na maśle.

Krok 6

Upieczone mięso pokrój w plastry i polej sosem pieczarkowym.

Krok 5

Sos grzybowy Knorr przygotuj zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, pod koniec gotowania dodaj przesmażone pieczarki z cebulą i śmietanę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Polędwica w kapuście z sosem pieczarkowo-śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Polędwica w kapuście z sosem pieczarkowo-śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Polędwica w kapuście z sosem pieczarkowo-śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Polędwica w kapuście z sosem pieczarkowo-śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Polędwica w kapuście z sosem pieczarkowo-śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Polędwica w kapuście z sosem pieczarkowo-śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Polędwica w kapuście z sosem pieczarkowo-śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej