Wieprzowina gotowana w sosie korniszonowym
łatwe
21 osób zapisało

Składniki
6 szklanek
1 szczypta
2 sztuki
2 łyżki
3 łyżki
1 szklanka
0.8 kilograma
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso włożyć do wrzącej wody zagotowanej z kostkami bulionowymi ( chodzi o to by pory w mięsie sie zamknęły i ugotowane pozostało soczyste ).Gotować aż mięso będzie miękkie ( ok. 1.5 godziny na małym gazie ).
Krok 2
Korniszony pokroić w drobną kostkę .W garnuszku rozgrzać masło i smażyć na nim korniszony ( odrobinę zostawić do dekoracji).Podlać 1/2 szklanki wywaru z gotowania i śmietanką . Gotować 10 minut. Zasypać zasmażka błyskawiczną . Doprawić do smaku cukrem.
Krok 3
Wyjąć mięso i pokroić w plastry .Podawać z ziemniakami puree oblane sosem i posypane resztą pokrojonych korniszonów.
Krok 4
Resztę wywaru wykorzystać na zrobienie zupy.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej