Wieprzowina gotowana w sosie korniszonowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wieprzowina gotowana w sosie korniszonowym

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

3

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 szklanek

1 szczypta

2 sztuki

2 łyżki

3 łyżki

1 szklanka

0.8 kilograma

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso włożyć do wrzącej wody zagotowanej z kostkami bulionowymi ( chodzi o to by pory w mięsie sie zamknęły i ugotowane pozostało soczyste ).Gotować aż mięso będzie miękkie ( ok. 1.5 godziny na małym gazie ).

Krok 2

Korniszony pokroić w drobną kostkę .W garnuszku rozgrzać masło i smażyć na nim korniszony ( odrobinę zostawić do dekoracji).Podlać 1/2 szklanki wywaru z gotowania i śmietanką . Gotować 10 minut. Zasypać zasmażka błyskawiczną . Doprawić do smaku cukrem.

Krok 3

Wyjąć mięso i pokroić w plastry .Podawać z ziemniakami puree oblane sosem i posypane resztą pokrojonych korniszonów.

Krok 4

Resztę wywaru wykorzystać na zrobienie zupy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wieprzowina gotowana w sosie korniszonowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wieprzowina gotowana w sosie korniszonowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wieprzowina gotowana w sosie korniszonowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wieprzowina gotowana w sosie korniszonowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wieprzowina gotowana w sosie korniszonowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wieprzowina gotowana w sosie korniszonowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wieprzowina gotowana w sosie korniszonowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wieprzowina gotowana w sosie korniszonowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej