
Składniki
1.5 litra
1 sztuka
3 łyżki
1 opakowanie
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wodę wlej do garnka, dodaj bulionetkę Knorr i zagotuj.

Krok 3
Odcedź ryż. Otwórz woreczki uważając ponieważ są bardzo gorące i wysyp ryż do miski.

Krok 2
Włóż woreczki ryżu i gotuj ok. 15-20 minut aż woreczki napęcznieją i ryż zrobi się miękki.
Krok 4
Dodaj masło oraz szafran. Całość mieszaj przez minutę. Przykryj ryż i odstaw na kilka minut. Podawaj jako samodzielne danie lub dodatek do grillowanych mięs i ryb.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej