Duszony ryż maślany przepis – Zobacz na przepisy.pl

Duszony ryż maślany

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

3 łyżki

1.5 litra

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wodę wlej do garnka, dodaj bulionetkę Knorr i zagotuj.

Duszony ryż maślany  - Krok 1

Krok 3

Odcedź ryż. Otwórz woreczki uważając ponieważ są bardzo gorące i wysyp ryż do miski.

Duszony ryż maślany  - Krok 3

Krok 2

Włóż woreczki ryżu i gotuj ok. 15-20 minut aż woreczki napęcznieją i ryż zrobi się miękki.

Krok 4

Dodaj masło oraz szafran. Całość mieszaj przez minutę. Przykryj ryż i odstaw na kilka minut. Podawaj jako samodzielne danie lub dodatek do grillowanych mięs i ryb.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Duszony ryż maślany  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Duszony ryż maślany  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Duszony ryż maślany  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Duszony ryż maślany  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Duszony ryż maślany  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Duszony ryż maślany  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Duszony ryż maślany  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej