
Składniki
1.5 litra
1 sztuka
3 łyżki
1 opakowanie
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wodę wlej do garnka, dodaj bulionetkę Knorr i zagotuj.

Krok 3
Odcedź ryż. Otwórz woreczki uważając ponieważ są bardzo gorące i wysyp ryż do miski.

Krok 2
Włóż woreczki ryżu i gotuj ok. 15-20 minut aż woreczki napęcznieją i ryż zrobi się miękki.
Krok 4
Dodaj masło oraz szafran. Całość mieszaj przez minutę. Przykryj ryż i odstaw na kilka minut. Podawaj jako samodzielne danie lub dodatek do grillowanych mięs i ryb.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej